Web Analytics

Manifestări ale Garnizoanei Pitești cu ocazia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe

de | 21.04.2022 16:51 | Actualitate

Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință (23 aprilie), este înscrisă în calendarul ostășesc ca zi a Forțelor Terestre, categoria de forțe ale Armatei României care cuprinde aproximativ 2/3 din efectivele acesteia.

Astăzi, Garnizoana Pitești a organizat mai multe manifestări dedicate evenimentului la care au fost invitate personalități ale vieții militare, administrative şi politice, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război, tineri interesați de cariera militară.

La Pitești activitățile au debutat cu ceremonia militară și religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentul de la Cimitirul Eroilor. Din partea Consiliului Județean Argeș a participat vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, șefi de instituții, consilieri județeni.

Citește și Argeș. Peste 100 de jandarmi vor fi la datorie, de sărbători

”Sărbătorim astăzi Ziua Forțelor Terestre, al căror ocrotitor spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință. Îmi exprim pe această cale recunoștința în fața memoriei martirilor căzuți pe câmpurile de luptă și adresez tuturor celor care fac parte din Forțele Terestre urări de sănătate și prosperitate. Fie ca Sfântul Gheorghe să vă călăuzească mereu!”, a spus vicepreședintele Consiliul Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu. 

De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Parlamentului României, parlamentari de Argeș, senatorul Cristina Stocheci și deputații Aurel Bălășoiu, Nicolae Pavelescu, Mircea Chelaru.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *