Managerul Spitalului de Boli Cronice Ștefănești reacționează după ce false aspecte referitoare la instituție au fost făcute publice

de | 25.10.2021 16:29 | Actualitate, Home

Punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse în spațiul public la adresa Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești

Având în vedere situația creată ca urmare a unor acuzații aduse în spațiu public la adresa Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești, conducerea unității medicale face următoarele precizări:
În urma unor afirmații pe care le considerăm denigratoare apărute pe o rețea de socializare, Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești a formulat o sesizare către Poliția Ștefănești.

 

Citește și: Părintele „Simfoniei Lalelelor” este fiul unui cunoscut jurnalist, dascăl şi om politic din perioada interbelică

 

În această sesizare, conducerea Spitalului solicită Poliției orașului Ștefănești o cercetare cu privire la faptul că utilizatorul contului Anișoara Baloca a postat faptul că unei paciente internate la compartimentul îngrijiri paliative i s-a sustras o sumă importantă de bani, pe perioada internării. Din informațiile pe care le avem, persoana respectivă nu este nici măcar rudă cu pacienta.
De asemenea, Poliția Ștefănești s-a autoseziat și a deschis o anchetă cu privire la acuzațiile care se aduc, acuzații care, cel puțin în urma verificărilor făcute în plan intern de către management, nu se confirmă.

 

Citește și: Calinic îi îndeamnă pe preoții și călugării din Argeș la slujbe și rugăciuni particulare

Pacienta respectivă a fost inițial internată la Spitalul Curtea de Argeș, după care, pe data de 18 octombrie, a fost adusă cu o ambulanță privată la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești. Facem mențiunea că pacienta putea mișca doar mâinile. Pacienta, care era la a cincea internare în spitalul nostru, a fost preluată de către o infirmieră și o asistentă, a stat în izolator până la sosirea rezultatului testului PCR pentru COVID, după care a fost transferată în salon pentru administrarea tratamentului.
La momentul respectiv, pacienta nu a făcut precizarea că ar avea avea asupra sa bunuri sau sume de bani, iar personalul medical nu umblă în bagajul pacientului, decât dacă acesta sau aparținătorii doresc ca bunurile să fie predate către spital pe perioada internării, caz în care se întocmește un proces verbal, iar bunurile și valorile sunt depuse în cutia cu valori.
Din nefericire, vineri, starea pacientei s-a înrăutățit foarte rău, iar personalul medical a contactat familia acesteia, pentru a o informa cu privire la acest aspect. În acel moment, mama pacientei ne-a informat că aceasta ar fi avut asupra sa un portofel cu bani și a transmis rugămintea ca doamna doctor care o îngrijea să păstreze portofelul. În urma acestei solicitări, cu personalul de pe secție, a fost urmată procedura, bunurile au fost inventariate, întocmit un proces verbal și depozitate. În privința banilor, au fost găsiți într-un portofel 140 de euro și încă 1.443 de lei, spre deosebire de informațiile care apar în postarea de pe Facebook unde se vehicula suma de aproximativ 34.000 de lei și 200 de euro (!). Pe parcursul internării pacientei, cumnatul acesteia i-a adus pampers, a discutat cu medicul curant, doctorul Mariana Neamțu, despre starea de sănătate a pacientei și nu a menționat nici atunci despre faptul că aceasta ar fi avut asupra ei bani, cu atât mai puține asemenea sume impresionante.
Când a revenit pentru a prelua certificatul constatator de deces cumnatul acesteia ne-a transmis că pacienta care decedase ar fi avut asupra sa o sumă de bani mult mai mare decât cea constatată la momentul întocmirii procesului verbal. Cu toate aceastea, ruda pacientei a semnat respectivul proces verbal fără a aduce mențiuni scrise.

CITEȘTE ȘI: BNR lansează o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României
Este pentru prima dată când asemenea acuzații și suspiciuni planează auspra unității noastre medicale și considerăm că este incorect ca prestigiul și integritatea personalului nostru medical, precum și al unității noastre medicale să fie afectate în acest fel, mai ales că toate procedurile sunt respectate fără nicio abatere. Respingem ferm aceste acuzații, motiv pentru care am și formulat această sesizare în privința utilizatorului contului respectiv de Facebook.
Manager Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești
Anca Stoiculescu

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...


Loading RSS Feed