BNR lansează o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României

de | 25.10.2021 10:26 | Cultură, Actualitate, Economie

Începând de astăzi, 25 octombrie 2021, Banca Națională a României lansează o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru. Potirivt unui comunicat de presă transmis marți de BNR, din 25 octombrie 2021 este lansată o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru, potrivit BNR.

CITEȘTE ȘI: Soțul deputatei PSD Simona Bucura Oprescu – numit în funcția de secretar general al ANES pentru o perioadă de 6 luni

Aversul monedei cu chipul Regelui Mihai redă corpul central al Palatului Regal din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală de 500 de lei și anul de emisiune, respectiv 2021. Reversul prezintă portretul Regelui Mihai I al României și inscripțiile în arc de cerc ,,REGELE MIHAI I” și ,,100 DE ANI DE LA NASTERE”. Replica proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru are următoarele caracteristici: aversul reprezintă efigiile regilor Mihai I și Ferdinand I și a domnitorului Mihai Viteazul, suprapuse și orientate către stânga.

CITEȘTE ȘI: ZIUA ARMATEI ROMÂNE, sărbătorită în format restrâns din cauza contextului sanitar

De jur împrejurul efigiilor se află gravat cu litere majuscule textul „ARDEALUL NOSTRU” şi anii „1601 – 1918 – 1944”. În partea dreaptă, jos, se află litera ,,R” de la ,,replică”. Reversul are gravat în mijloc un cap de acvilă heraldică românească, având în partea de jos scris textul „ROMANIA”. De jur împrejur sunt reprezentate stemele celor 11 judeţe din Transilvania de Nord, redobândită în anul 1944.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii