Mama şefului de la Cadastru îşi umflă muşchii în faţa subalternilor de la Grădiniţa nr.18

de | 15.03.2012 20:07 | Dezvaluiri

# Directoarea Iulia Bănică îi face zile fripte unei femei operate de cancer la tiroidă. # Claudia Petcu este îngrijitoare la grădiniţă şi îşi acuză şefa de agresiune psihică şi fizică # Lidera de sindicat, Codruţa Agapie, confirmă şicanele directoarei # După ce a fost sunată de redactorul Jurnalului, directoarea grădiniţei şi-a ameninţat angajata că o nenoroceşte. Claudia Petcu este o femeie necăjită. Are 37 de ani, a fost operată de cancer tiroidian, crește doi copii minori şi trăieşte dintr-un salariu de maximum 600 de lei pe care îl primeşte ca îngrijitoare la Grădiniţa 18 din Piteşti. Femeia a depus cu ceva timp în urmă un memoriu la Inspectoratul Şcolar prin care denunţa faptul că directoarea grădiniţei, Iulia Bănică, mama şefului de la Cadastru, Radu Bănică, îi face viaţa amară la locul de muncă. Cum de la ISJ nu a primit niciun ajutor, Claudia Petcu a decis să-şi facă publică umilinţa, la care e supusă de şefa ei, prin intermediul presei.

“Directoarea mă jigneşte şi mă ameninţă permanent”

Ajunsă la capătul puterilor şi al răbdării, Claudia Petcu ne-a declarat că “doamna directoare mă jigneşte în permanenţă şi se ia de mine fără niciun motiv. Memoriul l-am făcut după ce în februarie m-a agresat fizic împingându-mă şi lovindu-mă de tocul uşii de la cabinetul medical al grădiniţei. Tot atunci a ridicat mâna la mine şi a vrut să mă lovească, dar, până la urmă, s-a abţinut. Îmi vorbeşte foarte urât, vulgar chiar, şi îmi tot spune că mă dă afară sau mă mută la Bănănăi la o unitate arondată grădiniţei noastre. Am 12 ani de când lucrez aici şi dânsa îmi spune acum să plec din instituţia ei, că este instituţia ei şi ea face ce vrea acolo. Se foloseşte de faptul că am probleme de sănătate şi insinuează că am boli contagioase şi că trebuie să plec din grădiniţă în condiţiile în care documentele medicale o contrazic. Anul trecut, de exemplu, când am venit din concediu, mi-a cerut să trec de la sindicatul SIPA la “Spiru Haret” şi pentru că am refuzat mi-a făcut numai probleme şi chiar a vrut să nu-mi mai dea bonurile de masă. Nu valorau mult, dar pentru mine 60 de lei sunt de ajutor pentru că am doi copii de crescut şi atât eu, cât şi soţul câştigăm puţin. Vreau să mă credeţi că nu mai suport să-mi vorbească aşa de urât, să mă jignească mereu şi să mă ameninţe că mă mută la Bănănăi sau mă dă afară fără motiv. Să ştiţi că dânsa vorbeşte extrem de urât şi de faţă cu copiii sau cu părinţii acestora.”

Codruţa Agapie, lider de sindicat: “Doamna director ne şicanează pe toate”

Liderul sindicatului SIPA din Grădiniţa 18, Codruţa Agapie, ne-a confirmat comportamentul abuziv al directoarei: “Aşa este, doamna directoare o tot şicanează pe Claudia Petcu, în special legat de starea ei de sănătate, dar doamna directoare ne şicanează pe toate. La fiecare ne vine rândul, din când în când.”

Iulia Bănică, directorul Grădiniţei 18: “Nu comentez aşa ceva”

Contactată în legătură cu această situaţie, directorul grădiniţei, Iulia Bănică, a refuzat să comenteze acuzele subalternei sale: “Nu discut cu dumneavoastră că aţi mai scris odată despre mine şi despre grădiniţă şi n-aţi fost ok. Legat de cazul Petcu nu vreau să comentez nimic, nu am nimic de comentat. Nu comentez aşa ceva”.

Şi-a sunat angajata şi a ameninţat-o că o nenoroceşte

La scurt timp după ce a fost contactată de redactorul Jurnalului de Argeş, Iulia Bănică şi-a sunat angajata şi a ameninţat-o că o nenoroceşte pentru că a mers la presă. “La ora 14,30 (n.r. la cinci minute după ce vorbise cu reprezentantul ziarului) doamna directoare m-a sunat şi mi-a făcut scandal pentru că am fost la presă. Mi-a vorbit foarte urât, m-a jignit aproape tot timpul, şi mi-a spus că îmi arată ea că o să mă nenorocească”, ne-a informat Claudia Petcu. Florin Silvestru

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....