Cai maltrataţi de samsari la târgul săptămânal din Piteşti. Primăria, DSVSA şi Poliţia se fac că nu văd

de | 21.02.2019 14:01 | Actualitate, Home

# FNPA solicită interzicerea vânzării animalelor în târgul săptămânal

Reprezentanți ai puternicei organizații de protecție a animalelor PETA au ajuns în urmă cu vreo două săptămâni în târgul săptămânal Pitești. Ce se putea vedea prin ochii străinilor apărători ai drepturilor animalelor? Un loc înapoiat, ca din secolul trecut, în care animalele vădit desconsiderate, nehrănite și ținute în mizerie sunt tratate cu cruzime.
Târgul de animale de la ieșirea din Pitești spre Bradu a rămas la fel de primitiv ca acum 10, ba chiar ca acum 30 de ani. Roțile căruțelor blocate, indiciu clar că samsarii de cai supun animalele la probe de forță. Circa 20 de cai însoțiți de proprietarii lor sau de samsari. Unii dintre ei numai piele și os, cu răni pe ei, unul cu piciorul rupt. Unul dintre ei le-a atras atenția în mod special, o iapă mică, atât de slabă că oasele păreau să îi iasă prin piele, iar pe coadă i se prelingeau picături mari de sânge. Un samsar a spus că fătase chiar în acea zi. Stăpânul care a apărut într-un târziu s-a făcut nevăzut cu cei doi cai pe care îi adusese la vânzare înainte ca reprezentanții Federației Naționale de Protecție a Animalelor să solicite intervenția organelor competente, iar demersurile de a afla adresa acelui așa-zis proprietar nu au dat rezultate, nimeni nu părea să știe cine și de unde este, nici măcar reprezentanții administrației locale, care, teoretic, ar trebui să știe tot ce mișcă în târgul săptămânal.
„Considerăm inadmisibil ca într-un târg de animale să staționeze animale abuzate, iar autoritățile responsabile cu verificarea animalelor aduse la târg să ignore cu desăvârșire ceea ce văd, atunci când ar trebui, de fapt, să se autosesizeze. Vom adresa o sesizare autorităților abilitate prin lege să controleze, să constate și să sancționeze abuzurile asupra animalelor, DSVSA Argeș și Poliție, solicitând, în primul rând, depistarea și anchetarea persoanelor vinovate de maltratarea animalelor. În al doilea rând, atâta timp cât în târg nu există nimeni care să verifice starea animalelor și să aplice sancțiuni în conformitate cu legea, acest târg nu poate funcționa și solicităm interzicerea vânzării animalelor în târg. Conform legii 205/2004 republicată în 2014 privind protecția animalelor, relele tratamente și cruzimile față de animale se sancționează cu amendă și respectiv închisoare”.

 

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole