MAI: Mohammad Munaf, condamnat pentru terorism şi eliberat recent din penitenciar, a părăsit România în termenul legal de 15 zile

de | 5.08.2022 08:38 | Actualitate, Home

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, joi seară, că Mohammad Munaf, condamnat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion şi eliberat recent din penitenciar, a părăsit România în termenul legal de 15 zile.

”Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la un cetăţean american de origine irakiană, în vârsta de 59 de ani, faţă de care s-a emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, vă informăm, cu respectarea art. 6 alin (1) lit. e) din Regulamentul general privind protecţia datelor, că persoana la care se face referire a părăsit România în intervalul de timp menţionat”, a anunțat, joi, MAI, într-un comunicat de presă.  

Citește și: Fostul comandant al jandarmilor, col. Lupescu, le-a făcut plângeri penale şefilor Jandarmeriei şi SIPI

Munaf a fost eliberat condiţionat, în 6 iulie, la 7 ani după ce a fost încarcerat pentru pentru terorism.   Mohammad Munaf, omul de afaceri condamnat la 10 ani de închisoare pentru terorism în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, în martie 2005, a fost eliberat condiţionat prin decizie a Tribunalului Ilfov.   

Munaf a fost condamnat pentru terorism, el fiind acuzat că a pus la cale, alături de Omar Hayssam răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion, în martie 2005, în Irak.

Munaf a fost condamnat în anul 2008, în lipsă, la 10 ani de închisoare şi plata unor despăgubiri de 2 milioane de euro. El a fost extrădat din Irak în România abia în 2015, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.  În 7 iulie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirma că Mohammad Munaf are 15 zile pentru a părăsi România.

Citește și: Falsul călugăr de la Athos care cerea bani – denunţat de Alex Meculescu de la Comesad

De asemenea, omul de afaceri irakian are interdicţie timp de 15 ani de a intra în ţara noastră. 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.