Web Analytics

Fostul comandant al jandarmilor, col. Lupescu, le-a făcut plângeri penale şefilor Jandarmeriei şi SIPI

de | 4.08.2022 13:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

S-a pensionat, dar nu cedează!

Fostul inspector-șef al Jandarmeriei Argeș, col. dr. Alin-Gheorghe Lupescu, s-a retras la pensie începând de luni, 1 august, în locul acestuia fiind desemnat inspector-șef al instituției col. Marius Cezar Toma.
Așa după cum vă amintiți, în septembrie 2021, inspectorul-șef al IJJ Argeș a fost pus la dispoziția unității ca urmare a retragerii autorizației de acces la informații clasificate, iar în urma proceselor în instanță, acesta a obținut suspendarea ordinului și a fost repus în funcție. Cazul a provocat, însă, vâlvă la momentul respectiv, pentru că era primul caz de comandant de unitate înlocuit peste noapte.

Colonelul Lupescu ne-a declarat, într-un interviu, cum s-a întâmplat: „Primul adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul general Liviu Uzlău, DGIPI, a informat Inspectoratul General al Jandarmeriei Române că mi s-a revocat autorizația de acces la documente clasificate. Asta este singura explicație pe care o am la acest moment. Dar nu știu de ce, cum, care este motivul. Despre «doi și un sfert» este vorba!”, ne-a spus tranșant colonelul Lupescu, imediat după mazilire. Tot în cadrul interviului, acesta ne-a confirmat o informație care circula în anumite medii, și anume că toate firele duceau la colonelul Marius Urban, comandantul SIPI Argeș, cu care avusese o relație de amiciție.

Citește și Achiziţii importante la Jandarmeria Argeş. Colonelul Lupescu a adus peste 1 milion de euro în dotări de ultimă generaţie

Citește și Principesa Margareta i-a felicitat pe prefectul Dragnea şi pe comandantul Jandarmeriei Argeş, Gheorghe Lupescu

Ce va face col. Gheorghe Lupescu, proaspăt pensionat, în continuare…

„M-am pensionat, dar să nu vă gândiți că stau acasă. Îmi iau o mică vacanță și în septembrie revin în viața publică. Acum am luat o decizie pentru liniștea mea, pentru că am 28 de ani în Jandarmerie, dar procesele merg în continuare. Fondul problemei se va judeca în septembrie sau octombrie la Curtea de Apel. Mai sunt și plângerile penale făcute împotriva inspectorului general (n.n. – al Jandarmeriei) și grupului ăsta «vesel» care a vrut să mă îndepărteze, care își urmează cursul. Vineri (n.n. – 29 iulie a.c.) am fost chemat la audieri la Parchet”.

L-am întrebat pe domnul Lupescu dacă în plângerea penală apare și șeful SIPI, Marius Urban, și acesta a răspuns: „Nu numai domnul Urban, sunt mai mulți, de la DIPI, de la Inspectoratul General al Jandarmeriei, de la mai multe… Nu am ce să ascund. Așteptați să îmi vină toate hârtiile, motivarea de la Tribunal”.

Citește și Gheorghe Lupescu pleacă definitiv de la șefia Jandarmeriei Argeș


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *