MAI face angajări fără concurs, pe fondul războiului Rusia-Ucraina

de | 3.04.2022 09:54 | Actualitate, Home

Guvernul a decis ca Ministerul Afacerilor Interne să facă angajări fără concurs, pe o perioadă temporară, pentru a ocupa posturile vacante și pentru a-și putea derula activitatea. Astfel, miercuri, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne, au fost hotărâte procedurile pentru angajare.

Așa cum s-a decis la începutul lunii, prin OUG 20/2022, din luna aprilie și până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs.

CITEȘTE ȘI Activități preventive în școli și centre familiale, efectuate de către Poliția de Proximitate Pitești

În funcție de necesitate, se vor face angajări unde se desfășoară activități legate de migrații și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, nu în toate structurile ministerului. Angajarea se efectuează pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației respective.

Miercuri, prin intermediul Ordinului MAI 39/2022, au fost decise procedurile pentru aplicarea prevederilor menționate anterior.

Acest articol este despre: angajari,mai,razboi,rusia ucraina

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....