Magiunul de Topoloveni, apreciat la Academia Culinară Mathallen din Oslo

de | 24.06.2015 20:13 | Politica si Administratie

Magiunul de prune Topoloveni a fost ingredientul de bază al desertului pregătit de chefii renumitei Academii Culinare Mathallen din Oslo, în cadrul unui cooking show live la care au luat parte diplomați, nutriționiști și jurnaliști de specialitate. Propunerea bucătarilor norvegieni a fost un chec cu vanilie și fistic, înnobilat cu Magiun de prune Topoloveni, alături de o cupă de înghețată. Desertul, proaspăt și răcoros, a fost degustat de toți invitații, printre care s-a aflat și dr. Fedon Lindbergs, un renumit nutriționist norvegian. Calitățile nutriționale deosebite ale Magiunului de prune Topoloveni au fost apreciate de dr. Lindbergs, care a fost invitat să susțină prezentarea produselor din programul de gătit. Degustările de la Academia Culinară Mathallen fac parte din programul de promovare pe bani europeni „EUREKA—Descoperiți comorile Europei!” accesat de Sonimpex Topoloveni, prin care Magiunul de prune va fi prezentat în perioada 2013-2016 pe piețele din Elveția, Norvegia și Federația Rusă. Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obținut certificatul de „Indicație Geografică Protejată” acordat de UE. Este Furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust și Calitate Bruxelles, Ambassador of the „Romanian tradițional taste”. F.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed