„M-am dat singur jos”

de | 2.12.2010 22:59 | Actualitate

# Interviu cu Tudor Ionescu, fostul şef de la Ambulanţă.

# Ce s-a întâmplat de aţi fost schimbat?
– Schimbarea s-a făcut pentru că doctorul Cornel Popa şi-a depus demisia din funcţia de director medical şi trebuia numit altcineva pe acest post. Eu m-am dus la Gabi Popa şi l-am întrebat dacă vrea să vină la Ambulanţă. Mi-a spus iniţial că se mai gândeşte. Trebuie precizat că el nu avea dreptul să fie director medical pentru că legislaţia s-a schimbat în sensul că directorul medical trebuie să fie din instituţie. Atunci eu i-am propus să trec eu director medical şi el să vină pe postul de manager. Dimineaţa următoare ne-am dus la DSP şi am prezentat noua echipă.
# Practic, v-aţi dat singur jos…
– Asta cam aşa e. Eu am căutat soluţii şi în interiorul instituţiei, dar nu aveam pe cine pune ca director medical. Singura care ar fi putut veni pe această funcţie era o doctoriţă de la Câmpulung, dar nu a vrut să vină.
# Lumea vorbeşte că nu eraţi în graţiile lui Mircea Andrei, că nu mergeaţi cu el la şpriţuri…
– Nu este deloc adevărat. Nu are nicio legătură… A fost o situaţie pe care trebuia s-o rezolvăm şi am rezolvat-o.
# La partid v-au reproşat că nu vă implicaţi în viaţa politică?
– Nu mi-a reproşat nimeni aşa ceva.

„Raed Arafat ne-a controlat, dar nu s-a confirmat nimic”

# Vă e mai uşor în noua funcţie?
– Bineînţeles că da. Este o muncă mult mai uşoară ca director medical decât ca manager. Plus că acum fac ce ştiu cel mai bine, adică medicină.
# Cum e cu scandalul acesta în care apar acuzaţii gen hărţuire sexuală, benzină furată?
– Într-adevăr, prin ianuarie, februarie au fost nişte reclamaţii anonime la Raed Arafat după care au avut loc mai multe controale. Au verificat, au luat declaraţii de la oameni şi până la urmă nu s-a confirmat nimic. Apoi a mai fost o reclamaţie prin aprilie-mai… Iar totul a plecat de la contrele cu liderul de sindicat.
# Pe el îl bănuiţi că a declanşat scandalul de la începutul săptămânii?
– Nu cred, pentru că nu avea de ce.
# O bănuiţi şi pe fosta directoare că ar fi implicată?
– Atunci, la început, da, adică ianuarie-februarie-martie, dar acum nu, acum cred că au vrut să facă un articol… Ce este acolo a fost dat la majoritatea ziarelor, dar nu s-a publicat…
# Credeţi că toată chestia asta e îndreptată spre dvs?
– Da, sigur că spre mine.

„E imposibil să faci şmecherii”

# Cu furtul de combustibil cum e?
– În ceea ce priveşte furtul de benzină vă pot spune că la o videoconferinţă la Prefectură cu Raed Arafat ni s-a spus că la toate serviciile de Ambulanţă din ţară trebuie să se sigileze registrele de solicitare, foile de parcurs, decontul de combustibili. Au venit, au verificat şi totul a fost în regulă. În colimator au fost Tulcea, Sălaj, care au avut probleme mari, Vâlcea, Olt, pe care i-au verificat şi pe care i-au găsit urât de tot.
# Deci nu se mai fură benzină?
– Eu vă spun că e imposibil să faci şmecherii. Toate sunt maşini noi şi lunar se ia kilometrajul de la bord, iar dacă nu corespunde cu foile de parcurs e belea.
# Adică nu se poate să zici că ai avut un apel şi că ai fost la cineva acasă, dar să nu te duci?
– E imposibil. Chiar nu ai cum să faci lucru acesta. Dar au fost găsiţi cu mari nereguli cei de la Tulcea, Sălaj că au măsluit kilometrajul. Erau milioane de kilometri pe maşină, 11 tone de combustibil de maşină. Maşina era în service, dar în acelaşi timp consuma de rupea.
# E adevărat că angajaţii de la Ambulanţă se bat în timpul programului?
– Într-adevăr, un asistent şi un ambulanţier au jucat table, iar de la acest joc totul a degenerat în înjurături, ei între ei. Asta a fost tot. Am făcut anchetă, i-am sancţionat pe amândoi la vremea respectivă.
# Le mai faceţi avansuri angajatelor?
– Haideţi, dom’le, să fim serioşi! Oi face eu avansuri, dar în niciun caz tipei care a spus în presă ce a spus. Femeia e instabilă emoţional, puteţi să-l întrebaţi şi pe Oliver Ioniţă, fratele ei.
(Neluţu DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii