Web Analytics
scris sâmbătă, 04.05.2024

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Ceremonie impresionantă la Patriarhia Română

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în Bucureşti, adusă de către reprezentantul Patriarhiei Române, care a asistat la ceremonia de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Lumina Sfântă va ajunge la Patriarhia Română în această seară, în jurul orei 19.00.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Ceremonie impresionantă la Patriarhia Română

Citește și: Campanie umanitară în Argeș. 70 de familii au primit pachete cu alimente

Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a plecat de la biserica din Ierusalim cu o candelă specială, în care poartă Lumina Sfântă, către aeroportul din Tel Aviv, de unde va veni cu avionul la București, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Lumina sfântă va fi oferită sâmbătă seară delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport, care o vor distribui apoi în țară, anunță Basilica.

Lumina sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de la Bucureşti la Chişinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei. Sâmbătă seară, în jurul orei 19.00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, potrivit anunțului făcut de Patriahia Română.

Citește și: UNESCO acordă Premiul pentru Libertatea Presei jurnaliştilor palestinieni

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, când deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige. Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de Patriarhul Daniel în anul 2009. După ce va fi împărțită reprezentanților din eparhii, Lumina Sfântă va fi dusă, şi în acest an, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de la Bucureşti la Chişinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *