Web Analytics
scris sâmbătă, 04.05.2024

UNESCO acordă Premiul pentru Libertatea Presei jurnaliştilor palestinieni

Jurnaliştii palestinieni care acoperă din punct de vedere mediatic războiul din Fâşia Gaza au fost recompensaţi cu Premiul pentru Libertatea Presei, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), informează DPA.

UNESCO acordă Premiul pentru Libertatea Presei jurnaliştilor palestinieni

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Ei au primit Premiul UNESCO 2024/ Guillermo Cano pentru Libertatea Presei, joi seară, în Chile.

„În aceste vremuri de întuneric şi deznădejde, dorim să împărtăşim un puternic mesaj de solidaritate şi recunoştinţă pentru acei jurnalişti palestinieni care acoperă această criză în circumstanţe atât de dramatice”, a declarat preşedintele juriului, Mauricio Weibel.

„Ca umanitate, avem o datorie uriaşă faţă de curajul şi angajamentul lor faţă de libertatea de exprimare”, a adăugat el.

Directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, a declarat că acest premiu aduce un omagiu curajului jurnaliştilor aflaţi în circumstanţe dificile şi periculoase.

„Încă o dată în acest an, Premiul pentru Libertatea Presei ne reaminteşte importanţa acţiunii colective pentru a ne asigura că jurnaliştii din întreaga lume pot continua să îşi desfăşoare activitatea lor esenţială de informare şi investigare”, a spus Audrey Azoulay.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *