Web Analytics

Ludovic Orban și-a prezentat la Vila Florica moțiunea pentru un nou mandat de Președinte al PNL

de | 21.08.2021 09:08 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și-a prezentat azi în Argeș, la Vila Florica din Ștefănești, care găzduiește Muzeul Național Brătianu, moțiunea cu care candidează pentru un nou mandat la Congresul partidului, din 25 septembrie. După depunerea oficială a candidaturii, de joi, Argeșul este primul județ în care președintele Orban a ales să își prezinte principalele puncte din moțiunea “PNL- Forța Dreptei”. Momentul și locul nu au fost însă alese întâmplător, pentru că astăzi se împlinesc 157 de ani de la nașterea marelui om politic și de stat Ionel Brătianu, cel mai important artizan al României moderne- ocazie cu care instituția de cultură a organizat un simpozion.
La Muzeul Național Brătianu, Ludovic Orban a fost primit în aplauzele liberalilor argeșeni, veniți în număr mare împreună cu președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu. Moțiunea “Partidul Național Liberal – Forța Dreptei” prezintă viziunea lui Ludovic Orban despre evoluția PNL. Documentul a primit aproape 100 de semnături de susținere din partea liberalilor argeșeni prezenți la eveniment.
„Moțiunea domnului Orban este pe sufletul meu, dânsul este și va rămâne întotdeauna un prieten al Argeșului”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.
Președintele PNL a fost însoțit la evenimentul de la Florica de președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran și deputații Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ionel Danca, Nicolae Giugea si Antonel Tănase.
“Noi nu inventam liberalismul, iar obiectivele noastre nu sunt foarte diferite de cele pe care le-au avut Bratienii. Este vorba despre un liberalism national, axat pe susținerea capitalului și a producătorilor români. Motiunea mea este o moțiune liberal-conservatoare. Pe lângă valorile liberale fundamentale: libertatea, proprietatea privată, egalitatea de șanse, respectarea cu sfințenie a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, libera competiție între cetățeni, competiția liberă între actorii economici, noi susținem valori liberale fundamentale pe care PNL le-a avut permanent în acțiunea sa politică și în programele sale politice.
PNL este un partid care susține instituții fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească.
Noi suntem un partid național liberal cu rădăcini adânci în istoria României, care s-a născut practic din specificul românesc și din tot ceea ce ne dă identitate și personalitate.
Iar PNL trebuie să rămână ceea ce a fost din 1875 până astăzi, partidul care exprimă cu adevărat nevoile și speranțele poporului român și care se bate pentru apărarea intereselor fundamentale ale României. Candidez pentru că simt, ca liberal de 30 de ani, că este calea prin care putem menține și consolida Partidul Național Liberal ca principală forță politică în România”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Grozava poza !!! Cei din centru’/unu’ mai putin, de-ar fi radicat mainile impreunate … cu o treime, coliva si-ar fi pus !