Web Analytics

Ludovic Orban anunță că va demisiona de la șefia Camerei Deputaților dacă pierde alegerile interne din PNL

de | 10.08.2021 09:41 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat luni seara la Digi24 că va demisiona din funcția de la Parlament dacă va pierde funcția de președinte al partidului la Congresul PNL din 25 septembrie, așteptându-se ca premierul Florin Cîțu să facă un gest similar, dacă nu va fi ales lider al PNL.

„Dacă veți câștiga pe 25 septembrie Florin Cîțu va rămâne prim-ministru?” a fost întrebat Ludovic Orban. „Asta vor hotărî forurile statutare ale PNL”, a răspuns Ludovic Orban.

CITESTE SI Ludovic Orban (PNL): În Parlamentul European sunt cunoscut drept Orban cel bun, “Orban, the good one”

Întrebat cum va fi dat jos Florin Cîțu, dacă va refuza să demisioneze, actualul lider PNL a spus că „asta e o chestiune de onoare. Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică”, a spus Ludovic Orban.

„Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?”, a adăugat liderul liberal. „Un om ca să poată să exercite o funcție de o asemenea importanță în stat trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate. Păi, tu, dacă pierzi în interiorul propriului tău partid, care te-a susținut pe poziția de prim-ministru… (…)”, a completat Orban.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii