Web Analytics

Lucrări lente la drumul Expres Craiova-Pitești. S-a construit doar 36% din primul tronson

de | 20.09.2021 12:51 | Actualitate, Politica si Administratie

Proiectul pentru construirea drumului expres Craiova-Pitesti avansează cu dificultate. Pe primul tronson lucrările au ajuns abia la 36,51 la sută.

Constructorului Tirrena Scavi i-a rămas de construit încă 63,49 la sută din drum, anunță publicația „Gazeta de Sud”. Cel mai recent termen indicat pentru finalizarea lucrărilor este data de 31 decembrie 2022.

Au fost necesare lucrări de relocare şi protejare utilităţi. Acestea au condus la eliberarea cu întârziere a autorizaţiilor de construcţie şi predarea întregului amplasament al Drumului Expres abia în data de 15.06.2021. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data ordinului de începere a Lucrărilor. Din acest motiv, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este data de 31.12.2022, au explicat constructorii.

CITESTE SI Ultimul tronson al drumului expres Craiova-Pitești trebuie finalizat în 3 ani. CNAIR a semnat contractul de execuție

Problema drumului expres este complicată întrucât, potrivit site-ului https://cvlpress.ro, lucrarea a fost împărţită de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în patru tronsoane. Cel de-al patrulea tronson abia a fost încredinţat şi asta ca urmare a contestaţiilor formulate de compania China Railway 14th BureauCO împotriva deciziei de atribuire a contractului către SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – TehnostradeSRL. Această grupare reprezintă un consorţiu de firme gestionate de Dorel Umbrărescu, cunoscut drept “regele asfaltului din România”, dezvăluie site-ul cvlpress.ro. Aceleaşi firme sunt titulare de contract şi pe tronsoanele 2 şi 3 ale viitorului drum expres Craiova – Piteşti.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii