Web Analytics

Letiţia Brătulescu, 10 cărţi pentru copii în ultimii ani!

de | 22.09.2022 11:55 | Actualitate, Cultură, Home

Letiția Florina Brătulescu a fost profesoară de franceză la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, cu un doctorat în filologie obținut la Universitatea de Stat din Chișinău. În perioada C.D.R., membră a P.N.Ț.C.D., a fost și persoană publică, ocupând funcția de inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Argeș.
Ca specialist și iubitor al culturii și civilizației franceze, a publicat multe articole în domeniu, un „Dictionnaire d’expressions usuelles du francais parlé” (2000) și teza de doctorat, „Poetica impresionismului în opera lui Émile Zola” (2005). În anul 2013 a publicat volumul memorialistic „Dascălul”, volumul de proză „Trenul” (2016), monografia „Berevoiești-Muscel, oameni, fapte și destine” (2017), „Dialog cu și despre necuvântătoare” (2018).

Retrasă la Berevoiești, după pensionare, unde are grijă de mama sa bolnavă, Letiția Brătulescu a publicat, în ultimii ani, nu mai puțin de 10 cărți de proză scurtă pentru copii, majoritatea în timpul pandemiei. De știut faptul că dintre toate genurile literare, proza pentru copii este cea mai grea de scris. Urmează teatrul, critica literară, proza și poezia. Dintre acestea, menționăm „Pisicuțele istețe” (2019), „Motanul și Izvorul fermecat” (2020), Trilogia necuvântătoarelor” (2020), „Prințesa și balaurul”.
Din păcate, doar o singură carte și-a lansat, prin 2019, iar despre cărțile sale (însoțite de desene ale autoarei, cărți valoroase, ce suscită interes pentru cei mici, cum am constatat!) nu s-a pronunțat niciun critic literar. E și greu, când trăiești la țară și nu ai un impresar literar (sau mai mulți, precum Mircea Cărtărescu).

Citește și Patru biserici și produse gastronomice din Argeș beneficiază de finanțare prin PNRR

Citește și Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Atelier Corneliu Baba“

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *