Web Analytics

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Atelier Corneliu Baba“

de | 8.04.2022 13:07 | Actualitate, Cultură

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Atelier Corneliu Baba” , în perioada 12 Aprilie – 25 Mai 2022. Expoziția cuprinde o selecție de peste 80 de lucrări ale Maestrului Baba, printre care va fi expusă o lucrare realizată de acesta în anul 1910, datând din perioada copilăriei sale.

Venisajul va avea loc marți, 12 Aprilie 2022 la ora 18:00 în prezența curatorului Maria Albani și a istoricului de artă Vladimir Bulat.

Citește și:Lecţia de istorie. Masacrul de la Fântâna Albă

Despre expoziție, istoricul de artă Vladimir Bulat:  „În esență expoziția aceasta, camerală și profund chibzuită, este un omagiu adus mâinii pictorului Corneliu Baba, de fapt, membrelor sale, care ne-au lăsat drept moștenire – ajutate de mintea pătrunzătoare, scormonitoare și hâtră a artistului – o operă vastă, polivalentă, recunoscută ca proiecție a vremii sale, și pe care urmează să o redescoperim și după editarea celor patru volume ale amplului proiect „Confesiuni și Jurnale”, editate de doamna Maria Albani.

Fiecare volum jalonează câte o expoziție (începând din 2018) în incinta Muzeului Național de Artă din București, iar volumele 3 și 4 vor însoți expunerea operei târzii a artistului, iar pentru că aceasta este acum în pregătire, aceeași neobosită Maria Albani a gândit o incursiune în intimitatea atelierului lui Corneliu Baba, punând accentul pe lucrări de mici dimensiuni, studii și eboșe; pentru a înțelege mai bine ceea ce înțelegea clasicul picturii noastre, cel mai înțelept este să-i ascultăm vocea, în cuvintele scrise acum mai bine de cinci decenii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *