Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

Lactag s-a listat pe piaţa AeRO şi intenţionează atragerea de noi acţionari

Pe 4 mai, un nou eveniment organizat de BVB a adus în fața comunității investitorilor câteva companii care au optat pentru a se tranzacționa pe piața AeRO, odată cu desființarea pieței Rasdaq.
Printre acestea s-a numărat Lactag SA Costești cu o cifră de afaceri estimată în 2015 de 27 milioane euro și un profit net estimat de 1,7 milioane euro. Lactag SA este una din cele mai vechi fabrici de lactate din sudul țării,  având capital integral privat românesc. Compania își dezvoltă capacitatea de vânzări în jurul brandului „Lactag – Pe Gustate!”, operat prin intermediul unei rețele proprii de magazine. Rețeaua numără în prezent 33 de magazine proprii în zona de sud a țării, urmând ca până la final de 2015 să crească la 50 de magazine, iar până la final de 2016 la 80 de magazine. Lactag produce și sub branduri ale principalelor hipermarketuri, acoperind astfel aproape întregul teritoriu al României. Acțiunile Lactag sunt listate sub simbolul LACT. Free-float-ul foarte redus, de doar 2%, încă nu permite formarea unui preț și a unei lichidități de piață, însă acționarii companiei avansează un plan de a accesa piața printr-o majorare de capital, în urma căreia să rămână cu o deținere de 60-65%. Intervalul de timp pentru această operațiune este de 6-12 luni, conform reprezentanților Lactag.
F. Silvestru

Lactag s-a listat pe piaţa AeRO şi intenţionează atragerea de noi acţionari

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...