Web Analytics

Laborator modern de radioterapie, finanţat prin PNRR. Ion Mînzînă: „Punem sănătatea argeşenilor pe primul loc!”

de | 7.03.2024 12:50 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Home, Politica si Administratie

Consiliul Județean Argeș a aprobat, săptămâna trecută, Devizul general actualizat și indicatorii tehnico-economici pentru un alt obiectiv important, respectiv construcția unui Laborator de radioterapie. În urma acestei investiții, argeșenii bolnavi de cancer vor putea face tratament în Pitești și nu vor mai fi nevoiți să facă naveta în București sau în alte zone ale țării. Valoarea proiectului – finanțat prin PNRR – este de 99.465.040 de lei, cu TVA. Astfel, sistemul de sănătate din județul Argeș se schimbă radical, odată cu investițiile cu fonduri europene, guvernamentale și județene pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Spitalelor de Urgență și de Pediatrie din Pitești.

„Prin investițiile pe care le derulăm vom avea condiții adecvate și tehnologie de ultimă generație pentru diagnosticare precisă, rapidă și tratament adecvat. Niciodată nu au fost asemenea investiții în sistemul de sănătate din județul Argeș! Punem sănătatea argeșenilor pe primul loc!”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.
Laboratorul de radioterapie va fi într-o construcţie nouă cu 5 etaje. Tehnologia de ultima generaţie IMRT – VMAT va asigura unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi va permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecţiunilor oncologice. De asemenea, Consiliul Județean a dat în administrarea Spitalului Județean de Urgență Pitești un aparat de radiologie (Röntgen) Carestream DRX – Compass și un Computer Tomograf Revolution Evo.

Citește și Ion Mînzînă la Stâlpeni: “Sunt convins că România va avea viitorul pe care-l merită!”

Se modernizează un drum care asigură accesul la autostrada București-Pitești

La începutul acestei săptămâni, Ion Mînzînă a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 703B Siliștea – Căteasca pe o lungime de 5,3 km, un nou obiectiv important de infrastructură rutieră. Valoarea totală a investiției este de 15.010.660 de lei (inclusiv TVA). Lucrările vor fi finalizate până în noiembrie 2024.
„Este o lucrare extrem de importantă pentru cetățenii din Căteasca și nu numai, deoarece acest drum va asigura acces direct la autostrada București – Pitești. Oamenii nu vor mai fi nevoiți să facă ocol, cum se întâmplă acum. Sperăm în seriozitatea constructorului, pentru că domnul primar Liviu Nastase și-a demonstrat-o pe a dumnealui din plin. Căteasca va arăta altfel decât acum patru ani la finalul acestui mandat, deoarece domnul primar Năstase are vocație de constructor. Am realizat multe lucruri împreună și la fel se va întâmpla în continuare”, a declarat Ion Mînzînă.
Pe lângă asfaltare vor fi realizate și betonarea șanțurilor, construcția de podețe și amenajarea accesului la proprietăți. Președintele Ion Mînzînă va semna în curând ordinele de începere a lucrărilor pentru modernizarea altor 9 drumuri județene care vor fi realizate tot în acest an.
M.S.

Citește și Mînzînă, despre achiziţiile lui Lasconi în 2021: „Aici ne îndreptăm în zona infracţionalităţii”

Citește și S-a votat! Impozite mai mici pentru donatorii de sânge. Cine decide

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *