La Sărbătoarea Căluşului-Rusaliile la Hârseşti, au fost sărbătoriţi 391 de ani de atestare documentară a comunei Hârseşti

de | 10.06.2015 21:28 | Actualitate

În ultima zi din luna mai 2015 a avut loc cea de-a patra ediție a Sărbătorii Călușului-Rusaliile la Hârsești. Ziua comunei a fost sărbătorită în Duminica Rusaliilor pe terenul din spatele Primăriei, ocazie cu care au fost marcați 391 de ani de atestare documentară a localității. La eveniment au fost prezenți Florin Tecău, președintele CJ Argeș, prefectul Mihail Oprescu, Dorin Mărășoiu, vicele de la CJ, deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Constantin Tămagă, deputatul Radu Vasilică și mulți primari din localitățile învecinate și nu numai.
Programul manifestării a debutat cu decernarea diplomelor de longevitate și fidelitate în căsnicie, iar spectacolul folcloric a fost susținut de Formația de dans popular „Doruri de câmpie” a elevilor Școlii Populare de Artă Pitești, secția Cămin Cultural Hârsești, Formația de călușari a Căminului Cultural Hârsești, formațiile de călușari din Stolnici, Bârla și Lunca Corbului, Orchestra Doina Argeșului și Ansamblul Dorul, Ansamblul Folcloric Rapsozii Bascovului și invitații speciali Ioana Modan Cornea și Cristina Turcu Preda. M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii