Web Analytics

La poalele Cetăţii Poienari s-a inaugurat primul parc de picnic din Argeş

de | 11.07.2012 22:35 | Actualitate

# Hai la un mic, la prima zonă de picnic! # Gabriel Moiceanu, directorul A.D.I. Servsal Argeș a anunțat la Arefu că se vor înființa încă 20 de parcuri similare în tot județul. Gabriel Moiceanu, directorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Argeș – A.D.I. Servsal – și primarul comunei Arefu,  Gheorghe Stoican, au deschis oficial, duminica trecută, sezonul de picnic în locul special amenajat din Zona Vidraru-Căpățâneni. La eveniment şi-au făcut apariţia vicepreședinții  Consiliului Județean, Florin Tecău și Ion Popa, dar și deputatul Radu Vasilică, cel care a socializat destul de bine cu tinerii prezenți la Arefu. Şi cum altfel ar fi putut organizatorii (A.D.I. – Servsal și Ecorom Ambalaje) să îşi promoveze mai bine munca, decât printr-un picnic cu bere și mici sfârâind pe noile grătare instalate de organizatori pe marginea râului? De altfel, directorul Moiceanu de la A.D.I. Servsal a demontat și apoi montat la loc un astfel de grătar în încercarea de a ne demonstra cât de uşor de folosit  sunt acestea de către turiști. El a oferit și asigurări că, oricât de rapid de sustras ar putea părea grătarele, ele vor rămâne totuși în parcul amenajat pentru picnic și asta pentru că jandarmii care patrulează în arealul Vidraru vor avea în monitorizare și această zonă de la Căpățâneni. „Pe viitor, dorim să înființăm 20 de astfel de zone de picnic pe teritoriul județului Argeș. 50% din totalul lucrărilor de amenajare  va fi suportat de noi, 30% de primării, iar 20% de eventuali finanțatori. Este primul proiect de acest gen din județ, de când s-a implementat această lege a picnicului”, a declarat Gabriel Moiceanu, directorul Servsal Argeș.

Amenzi între 100 și 500 lei pentru turiștii care nu respectă regulile

Cu toate asigurările date de directorul Moiceanu, surprizele neplăcute au apărut chiar la inaugurare. Unul dintre grătarele pe care finanţatorii le lăudau, s-a dezmembrat chiar înainte de a fi folosit,  dar supărarea nu a fost prea mare deoarece acestea sunt în garanţie pentru o perioadă de doi ani. La inaugurarea zonei de picnic, pe lângă feţe cunoscute din viața publică argeșeană, au participat şi turiştii ce campaseră deja în zona special amenajată. Astfel, inaugurarea parcului a fost „asezonată” pe alocuri de maşini de lux din care vuiau manele, dar şi de domnişoare zvelte în costum de baie.  Totuși, o diferenţă notabilă a fost aceea că n-am mai observat munţii obișnuiți de gunoaie aferenţi locurilor unde românii fac grătare. Prin urmare, unul dintre principalele scopuri ale organizatorilor, cel al colectării selective a deşeurilor, a fost atins. ,,Am sprijinit financiar amenajarea completă a acestei zone de picnic, întrucât este foarte important ca oamenii să colecteze selectiv şi să înţeleagă importanţa acestui sistem în toate locurile în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, îi aşteptăm pe toţi argeşenii să se distreze în mod responsabil la iarbă verde!”, a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
Turiştii mai trebuie să ştie însă că orice abatere de la regulile parcului atrage după sine sancţiuni. În caz de nerespectare a legii, aceştia ar putea scoate din buzunar de la 100 de lei până la 5000 de lei.

Ce cuprinde zona de picnic

Zona de Picnic Arefu, aflată la poalele Cetății Poienari, cuprinde 10 module compuse din grătar, masă și băncuțe, 5 puncte de colectare a deșeurilor, 4 toalete și un punct administrativ.
Oana Vărzaru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii