Web Analytics

La ce vârstă poți începe să folosești produse anti-cădere a părului?

de | 24.06.2021 14:06 | Actualitate, Economie

Căderea părului este o problemă care poate afecta oamenii în momente diferite din viața lor, de la început, în tinerețe și la bătrânețe. De aceea, mulți oameni, în special adolescenți, se întreabă dacă la vârsta lor pot începe să utilizeze produse anti-cădere a părului sau este prea devreme.

Părul a jucat întotdeauna un rol important în istoria omenirii. Hieroglifele egiptene sunt mărturia importanței primordiale a părului pentru această civilizație antică, nu numai pentru efectul vizual, ci și pentru simbolistica erotică legată de păr
Pentru vechii romani, părul nu era doar o chestiune de modă, ci era folosit ca simbol al frumuseții, virilității, clasei și intelectului. În cultura modernă occidentală, a avea părul plin și dens este adesea asociat cu calități dorite, cum ar fi tinerețea și vitalitatea.
Cu toate acestea, căderea părului este o afecțiune care poate apărea la diferite vârste și datorită diferiților factori, genetica fiind principalul. Din acest motiv, mulți oameni, în special tineri, se întreabă dacă este posibil să începi să folosești produse anti-cădere a părului la vârsta lor sau dacă este încă prea devreme.

FORCAPIL vezi ofertele EMAG

În acest articol încercăm să clarificăm aceste îndoieli, menționând că la vârste mai mici, cum ar fi copilăria, cauzele căderilor sunt mai complexe, de aceea este recomandată o vizită la medicul pediatru.
Majoritatea oamenilor experimentează schimbări în sănătatea părului și a scalpului pe măsură ce se maturizează. Pierderea ulterioară a părului poate provoca suferință semnificativă care afectează profund viața oamenilor, provoacă anxietate socială și interferează cu bunăstarea lor. Modificările genetice și hormonale sunt factori importanți în căderea părului, însă obiceiurile climatice și de igienă afectează și sănătatea părului.
Când pierderea părului apare în copilărie, cauzele pot fi mult mai complexe. Acestea pot varia de la viermi, tricotilomanie (obiceiul de a trage părul), până la modificări ale ciclului părului. Deși nu este la fel de obișnuit, poate fi chiar mai traumatic pentru copii decât pentru adulți și este inevitabil ca atât ei, cât și părinții lor să vrea să rezolve această problemă. În aceste cazuri, este întotdeauna de recomandat să stabilești o întâlnire cu medicul pediatru sau cu un dermatolog pentru a studia exact care este cauza principală a acestei căderi a părului. De exemplu, în alopecia areata, un tip de alopecie autoimună, s-a văzut că aproximativ 25% dintre cei afectați sunt persoane sub 16 ani.

Un alt lucru important de subliniat este că la un adult nu există vârstă pentru a începe să utilizeze produse pentru combaterea alopeciei sau a căderii părului. Mai mult, cu cât începe să acționeze mai repede asupra părului care începe să cadă, cu atât va fi mai bună normalizarea ciclului părului și, pe scurt, cu atât va fi mai bine pentru viața părului.
Este normal ca adolescenții să devină interesați de utilizarea acestor produse, deoarece în această fază a vieții lor începe pubertatea și, prin urmare, schimbarea hormonală (una dintre cauzele căderii părului). În plus, în acest moment simt nevoia să înceapă să aibă grijă de imaginea lor, ceea ce are ca rezultat stima de sine și reafirmarea socială.

Utilizarea șampoanelor anti-cădere a părului la adolescenții care observă că părul lor nu mai este așa cum a fost nu este contraproductivă, ci dimpotrivă.
Problemele căderii părului și mătreața în acest moment al vieții sunt de obicei incipiente, dar alarmante pentru cei care suferă de ele. Să ne amintim importanța estetică în aceste epoci de reafirmare personală. Din fericire, vor fi cel mult în primele etape ale alopeciei, putând să o combată eficient. În ceea ce privește restul produselor, loțiunilor și suplimentelor nutritive, acestea vor depinde de fiecare caz particular.
Un sfat de care trebuie să ții cont atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți, este că, pentru a avea un păr sănătos, este indicat să consumi o dietă bună, să iei suplimente de vitamine, să faci mișcare, să te odihnești orele necesare și să eviți tutunul.

Citește și Xiaomi Redmi Note 10 Pro: un telefon ieftin imbatabil

Citește și Cele mai bune laptopuri ieftine pe care le poți cumpăra chiar acum

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii