La Câmpulung, bordurile se montează pe carosabil

de | 24.10.2012 20:03 | Actualitate

# Borduriada, în variantă absolut inedită. Pe una din străzile Câmpulungului pare a se fi montat decorul pentru un film de comedie sau că se pregăteşte un concurs cu obstacole pentru pietoni. Și totul a plecat de la un proiect al Consiliului Judeţean Argeş, care prevede reabilitarea drumului ce leagă municipiul Câmpulung de comuna Bughea de Jos, mai precis DJ732C de DJ 73. Pe fond, proiectul e unul benefic având în vedere că s-au alocat circa 400.000 lei pentru asfaltarea craterelor din carosabil, pe o porțiune dificilă de un km și ceva de drum. 
Însă la modul cum se petrec lucrurile la noi nu ne miră deloc că cei de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri s-au şi apucat de treabă fără a băga de seamă că cel puțin o parte din proiect se cam face de mântuială, deși e vorba de bănet public. Ne referim la primul pas făcut spre reabilitarea drumului judeţean în care este inclusă şi reabilitarea a trei străzi din Câmpulung (lt. col. N. Popp, Ion Ţicăloiu şi g-ral Dragalina), adică acea muncă de înlocuire a bordurilor de pe toată lungimea străzilor cu altele noi nouţe.
Spre exemplu, acolo unde acum se derulează acţiunea borduriada, pe strada lt. col. N. Popp, bordurile sunt puse la nişte trotuare de circa 50 cm, pe alocuri chiar de vreo 30 cm, în măsura în care lăţimea standard a unui trotuar trebuie să aibă peste 75 cm. Dar nu asta ar fi singura problemă, că pe alocuri bordura este mai lată decât trotuarul, ci faptul că pe mijlocul aşa-zisului trotuar pietonal există „crescuţi” stâlpii de electricitate, care nici măcar nu pot fi ocoliţi, ci doar luaţi frontal în braţe.  
Nu ştim cât de mult au rost comentariile la acest subiect, asta în condiţiile în care imaginile sunt cât se poate de relevante. S-ar mai putea spune doar că, la ora actuală, societatea Symmetrica SRL scoate un profit frumuşel din contractele pentru vânzarea de borduri pentru carosabil, nu pentru trotuare. Căci prima idee care ne vine în minte la vederea lucrării cu pricina este aceea că se pun borduri în plină stradă pentru a fi protejată natura înconjurătoare, adică bălăriile care au năpădit trotuarul propriu-zis. 
Viceprimarul Liviu Ţâroiu ne-a precizat că lucrarea aparţine Consiliului Judeţean Argeş şi că va avea în vedere situaţia stâlpilor „crescuţi” pe trotuarul de pe strada lt. col. N. Popp, iar la nevoie va găsi la bugetul local al Câmpulungului și banii necesari pentru mutarea lor… cel mai probabil în mijlocul străzii.
Ioana Ştefan

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii