La Câmpulung, 2011 a fost un an rău, de la 2012 nu e nimic de aşteptat

de | 29.12.2011 17:20 | Actualitate

# Decretează un primar, un jurnalist şi un om de afaceri musceleni. Cum a fost anul 2011 pentru câmpulungeni? La ce să ne aşteptăm de la noul an? Sunt doar două întrebări la care am încercat să găsim răspuns stând de vorbă cu un grup restrâns de oameni din inima Muscelului. Printre cei cu care am stat de vorbă se numără primarul municipiului Câmpulung, Călin Andrei, jurnalistul Cătălin Butoiu şi omul de afaceri Ion Cotescu. Trei musceleni care şi-au expus părerile din unghiuri diferite, păreri care puse cap la cap au dus la o singură concluzie, aceea că: a fost un an ciudat, agitat şi dificil.

Călin Andrei: “2012, copilul care trebuie să sosească, vine şifonat”

Părerea primarului municipiului Câmpulung, Călin Andrei, despre cum a  fost anul 2011 şi ce ne va aştepta în 2012 a fost scurtă şi rezumată strict la problemele administraţiei locale în implementarea proiectelor cu finanţare europeană: „Anul 2011 a fost un an pe care l-aş defini ca pe un an dificil, cu probleme deosebite. Un an în care mă aşteptam ca proiectele să evolueze mult mai rapid, dar din cauza unor elemente străine de echipa primăriei Câmpulung lucrurile nu au mers aşa cum ne-am fi aşteptat noi. Privind măsurile care s-au luat în 2011 pe procedurile de achiziţie şi pe alte segmente ale acestor proceduri nu cred că vom avea nici în viitorul apropiat o îmbunătăţire a absorbţiei. Este o chestiune îngrijorătoare. 2012, copilul care trebuie să sosească, vine şifonat. Nu s-au creat premisele pentru a se intra în forţă pentru a implementa proiectele cu finanţare europeană. 2012 va fi un an electoral, vorbind serios şi realist, probabil că vor exista tendinţe de a fi subjugate toate acţiunile, inclusiv în administraţie, politicului şi imaginii. Ceea ce nu este în regulă. Sperăm, ca în anul ce vine, să putem lucra în linişte la proiectele pe care le avem în derulare. Sper ca măcar în ceasul al doisprezecelea lucrurile să se îndrepte. Sperăm să nu ne asalteze mai mult decât ar fi normal municipiul, mai ales că 2012 va fi şi an electoral!”

Cătălin Butoiu: “2011 a fost un an aproape electoral

Jurnalistul câmpulungean Cătălin Butoiu, ne-a spus părerea că 2011 a fost un ciudat, dar ne-a dat şi un pronostic deloc optimist pentru anul care vine: „A fost un an ciudat! 2011 a fost un an care a repus câmpulungenii pe calea amintirilor. În ciuda diverselor evenimente <<cultural-artistice>> şi de <<promovare turistică>> organizate atât în municipiu, cât şi în multe comune muscelene, oamenii au simţit că lucrurile nu se îndreaptă către mai bine şi foarte mulţi s-au retras în trecut şi au început să regrete timpurile în care <<totul mergea>>. Nu credeam că în 2011 poate reveni nostalgia, speram că fiecare an depărtat de <<epoca ARO>> sau <<epoca Grulen>> va aduce motive de încredere în viitor. Din păcate, nu a fost aşa, iar 2012 nu va răsări cu speranţă la orizont. 2011 a fost un an ciudat nu numai pentru câmpulungeni, ci şi pentru toţi argeşenii. A fost un an aproape electoral, început cu un război crud care va face victime până după alegeri. Şi asta pentru că anul care vine va fi o continuare a perioadei pe care o încheiem, va fi un an marcat de lupte politice duse fără scrupule, va fi un an în care nu va conta nimic altceva decât bătălia electorală. Iar noi, românii, vom fi nevoiţi să acceptăm în continuare aplicarea unor măsuri haotice, dictate de afară, sub promisiunea falsă a venirii unor zile mai bune. Şi, cu toate acestea, nimic nu mă împiedică să urez tuturor muscelenilor şi argeşenilor să aibă parte de un An Nou mai bun! La mulţi ani!”.

Ion Cotescu: “2012 va fi la fel de agitat ca 2011”

Nu în ultimul rând am obţinut şi părerea omului de afaceri muscelean Ion Cotescu, care ne-a declarat că „anul 2011 a fost un an agitat, destul de dificil. Un an în care a contat munca în echipă.” Despre anul 2012, omul de afaceri ne-a completat că este mai mult ca sigur că „va fi un an la fel de agitat, dar trebuie mers înainte!”.

Concluzie: muscelenii nu aşteaptă nimic bun de la 2012

Ca o concluzie deloc optimistă putem spune că muscelenii se tem de noul an 2012 şi că nu întrevăd în viitorul apropiat nicio schimbare în bine. O concluzie amară trasă după ce am mai stat de vorbă cu omul simplu, anonimul de pe stradă, cel ce vede lucrurile privind spre cei de sus şi care, încă, speră că poate într-un… cândva… mâine îi va fi mai bine.
Ioana Ştefan

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii