La aniversarea CCI Argeş, Stroe şi Badea, critici la adresa birocraţiei ce a pus piedici la dezvoltarea afacerilor în Argeş

de | 5.11.2014 20:29 | Politica si Administratie

Cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, CCI Argeş a organizat un eveniment special la Complexul Star. De asemenea, a fost un bun prilej pentru proaspăta conducere de a inaugura și  noul sediu de pe bulevardul Republicii, practic fosta clădire a Colegiului Economic, renovată și modernizată. Amfitrion a fost președintele Gheorghe Badea, care, atât în cadrul conferinței de presă cât și la serata organizată la complexul Star din Bascov, a ţinut să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din judeţ.

Printre invitaţii prezenți la Star s-au aflat  preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, prefectul Mihai Oprescu, primarul Tudor Pendiuc, patru parlamentari (Mircea Drăghici, Şerban Valeca, Iulian Cristache, Cătălin Rădulescu) şi câțiva oameni de afaceri, membri ai Colegiului Director al CCI Argeș. Preşedintele Gheorghe Badea, directorul Simion Zanfir şi vicepreședintele Dacia – Constantin Stroe au luat cuvântul, scoţând la iveală numeroase aspecte care au condus, în ultimii ani, la piedici în dezvoltarea afacerilor. „Aceste dificultăţi au fost şi sunt generate nu doar de problemele macroeconomice, cât mai ales de lipsa unei voci la nivel central, capabilă să convingă autorităţile că relevante sunt cifrele, nu vorbele şi sentimentele, când se aprobă, se amână sau se resping proiecte de amploare în Argeş”, a spus Badea subliniind că cel mai elocvent exemplu este acela al mutării unor direcții descentralizate de maximă importanță în alte județe. „Ce se întâmplă acum? Puterea e luată de la judeţ: direcţiile regionale, inspectorate, comisariate, poştă – toate se află acum în Ploieşti sau în alte oraşe. Cine a construit, cine a făcut sau a încercat să facă ceva îşi dă seama de gravitatea acestor lucruri…”, a declarat preşedintele CCI Argeş. „Cu regionalizarea suntem într-un stand-by. Ea va fi reluată. Argeşul trebuie să-şi găsească locul. Să vă dau un exemplu: este inadmisibil pentru o banală racordare la gaz metan să depui, ca firmă, aşa mult efort. În consecinţă, subordonarea unui serviciu înseamnă o verigă în plus, te trimite de colo-colo, e timp pierdut pentru firme şi cetăţeni”, a declarat și Constantin Stroe.

S-a lansat lozinca „Tot anul cu Transfăgărășanul”

Autostrada Piteşti-Sibiu, drumul expres Piteşti – Craiova și Transfăgărăşanul au fost principalele solicitări ale omului de afaceri Gheorghe Badea către reprezentanții autorităților și parlamentarii prezenți. „Tot anul cu Transfăgărăşanul” este lozinca lansată la evenimentul creat de Camera de Comerț și Industrie Argeș, menită să atragă atenția că artera care traversează prin județul nostru Carpații ar trebui să fie deschisă tot timpul anului pentru că acest lucru ar însemna mii de locuri de muncă în turism.
Cu toate că problemele ridicate au fost de mare însemnătate pentru afaceriștii județului, aceștia nu au răspuns în număr prea mare chemării conducerii CCI Argeș, multe locuri rămânând goale la mesele aranjate pentru seara în care trebuiau aniversați cei 150 de ani de activitate ai instituției și lansat Topul firmelor căruia nici nu i s-a dat, de altfel, citire. Alina Crângeanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii