Web Analytics

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

de | 24.05.2022 12:24 | Actualitate, Politica si Administratie

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa cred eu, a spus preşedintele, arătând că PNL a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. Iohannis a mai spus că suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României.

Citește și: Fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar de trădare și îmbogățire ilicită

”Mă bucur să ne revedem în acest loc simbolic, în acest loc plin de istorie, în acest loc încărcat de semnificaţii nu numai pentru Partidul Naţional Liberal, ci şi pentru România. Mă bucur că am prilejul de a vă transmite câteva gânduri despre trecut, prezent şi viitor într-un moment aniversar, când Partidul Naţional Liberal împlineşte 147 de ani de la înfiinţare”, a mai spus preşedintele în discursul său.

Potrivit preşedintelui, ”destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Naţional Liberal, de curajul şi înţelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societăţii româneşti”. ”Nu trebuie să uităm că România şi-a proclamat independenţa, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a ţării.  Este bine ca din timp în timp să ne raportăm la istorie, pentru a înţelege de unde am plecat, ce am reuşit să construim între timp, dar şi ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele”, a adăugat el.

Citește și: Simona Bucura Oprescu, întâlnire cu președintele Consiliului Federal al Germaniei

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Deja Vu. Vila Florica.

    În 2011, în vila familiei Brătianu, se semna protocolul de colaborare USL Argeș. PSD și PNL Argeș își dădeau oficial mâna. Nu se mai ascundeau, după ani de blaturi.

    Acum Președintele Klaus Iohannis a mers în casa familiei Brătianu să explice PNL-iștilor beneficiile alianței cu PSD. Iar Nicolae Ciucă, membru de partid de câteva luni, să le explice ce înseamnă „liberalismul.

    Un loc plin de istorie pentru liberali, pentru Argeș și România, vila Brătienilor, mânjit cu noroi de politicienii vremurilor noastre, care nu au nicio rușine să anunțe alianțe toxice prin care își împart banii publici după bunul plac.

    În 2011, la același eveniment de parafare a USL-ului, era prezent și Ion Popa, azi secretar de stat în Ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Arges.

    Ce părere au liberalii autentici din Argeș și România?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *