Web Analytics

Jurnalul de Argeş Universitar

de | 7.12.2017 10:40 | Jurnalul Universitar

18 01Universitatea din Piteşti, premiată de ministrul Educaţiei la Gala EduManager.ro 2016

Universitatea din Pitești a fost premiată în cadrul competiției Gala EduManager.ro 2016, dedicată celor mai bune proiecte educaționale, pentru rezultatele excelente obținute în cadrul proiectului Implementarea, consilierea și orientarea în carieră a elevilor argeșeni, pentru creșterea accesului la învățământul superior în condiții de echitate și incluziune socială.
18 02Evenimentul a avut loc pe 22 noiembrie, la București, iar reprezentanții Universității din Pitești, conf.univ.dr. Adrian Sămărescu, prorector pentru relația cu studenții, absolvenții și mediul socio-economic, și conf.univ.dr. Amalia Duțu, director Centrul pemtru Managementul Calității și Programe Universitare, au primit diploma chiar din mâna ministrului Educației Naționale, Liviu Pop. Competiția Gala Edumanager.ro s-a adresat tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi universitar, precum şi organizaţiilor profesionale din domeniul educaţiei, care au fost invitate să înscrie cele mai valoroase proiectele realizate în anul 2016.

Iulia LIŞMAN, Jurnalism, anul II

***

Profesori străini la Universitatea din Piteşti

18 2 erasmusUniversitatea din Pitești a fost vizitată, în perioada 20-26 octombrie, de cadre didactice din Armenia, Bulgaria și Egipt, pentru a susține o serie de prelegeri din domeniile economic și drept, științe aplicate și tehnologii nucleare adresate studenților și pentru a discuta oportunități de cooperare cu Universitatea din Pitești.
Evenimentul  International Erasmus Week  este primul de acest gen pe care biroul de Relații Internaționale îl organizează ca parte a proiectului de mobilități academice și studențești pe care Universitatea din Pitești l-a câștigat, în premieră, anul trecut, cu 28 de universități din 11 țări situate în afara spațiului UE.
Până la finalul anului universitar 2017-2018, sunt așteptate la Universitatea din Pitești aproximativ 70-80 de cadre didactice și studenți din țări precum: Albania, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Egipt, India, Iran, Kazahstan, Republica Moldova, Ucraina și Rusia. De asemenea, vor vizita centrul universitar de la Pitești și cadre didactice din țările spațiului european.
Astfel, Universitatea din Pitești dovedește că și-a asumat obiectivele strategice privind internaționalizarea activității și câștigarea unui loc prestigios în rândul universităților internaționale.
Iulia LIŞMAN, Jurnalism anul II

***

Consiliere şi orientare în carieră pentru studenţii UPIT

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității din Pitești oferă studenților ocazia să-și descopere potențialul și să învețe să-l valorifice, dar și ajutor de specialitate pentru depășirea dificultăților.
Psihologului centrului, Andra Văsîi,  creează o atmosferă caldă și primitoare, deși lucrează cu studenții de peste zece ani, prezintă misiunea centrului: ,,Consilierea educațională este adresată normalității. Fiecare dintre noi, în anumite etape, întâmpinăm dificultăți motivaționale, emoționale, trecem mai ușor sau mai greu prin viață și avem nevoie de partea aceasta suportivă, astfel încât, să funcționăm optim, să găsim acel punct de echilibru al unei vieți confortabile, liniștite.”
Serviciile centrului sunt destinate studenților, absolvenților, elevilor de liceu din anii terminali. Activitățile desfășurate de centru sunt individuale și de grup. La o ședință de grup pot participa maximum 10 persoane. Activitățile individuale se desfășoară la sediul centrului, iar cele de grup, în facultăți. Pentru a participa la aceste activități, este nevoie doar de o solicitare personală, telefonică sau pe e-mail. C.C.O.C are responsabili desemnați în fiecare facultate. Către aceștia se pot adresa studenții care întâmpină dificultăți.
Anul trecut, peste 700 de studenți au apelat la serviciile Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră. În urma unui studiu realizat de conducerea centrului, cele mai solicitate nevoi pe care le resimt studenții Universității din Pitești sunt cele de autocunoaștere, de organizare a timpului, de creștere a motivației și a încrederii în sine, dar și de adaptare în context profesional. Datele de contact ale centrului se regăsesc pe pagina de Facebook ,,Ccoc Upit”, dar și pe site-ul Universității din Pitești.
Mari TUDOR, Jurnalism, anul II

***

Un oficial CNA s-a întâlnit cu studenţii de la Jurnalism

Ziua de 8 noiembrie se poate înscrie cu succes în șirul zilelor deosebite pe care le pregătesc profesorii pentru studenții de la Jurnalism. Aurelian Stănescu, inspector teritorial al CNA pentru județul Argeș a lăsat deoparte preocupările sale cotidiene pentru a petrece aproximativ două ore alături de studenții de la Jurnalism, pentru a le vorbi despre experiența sa și pentru a răspunde la întrebări legate de activitatea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).
Studenții s-au interesat despre legislația audiovizualului, atribuțiile CNA, modul de obținere a licenței necesare funcționării unui post de radio sau televiziune, modalitatea prin care sunt distribuite licențele, sancțiunile primite în cazul nerespectării legii, precum și  posturile de radio și televiziune existente în județul Argeș.
În țară există inspectori teritoriali care monitorizează activitatea tuturor canalelor de radio și de televiziune care au primit licență de funcționare, pot primis reclamațiile publicului spectator și raportează constatările către CNA central.
Magda Câmpeanu, Jurnalism, anul II

***

Analia Selis: „România a fost drumul meu, şi din punct de vedere artistic şi personal”

18 4 analia selisAnalia Selis, îndrăgita cântăreață sud-americană, a susținut recent la Filarmonica Pitești, împreună cu pianistul Mariano Castro și orchestra filarmonicii, concertul Tangou simfonic. Ca dovadă că nu și-a pierdut strălucirea, chiar dacă a lipsit ani buni din lumina reflectoarelor, sala a fost neîncăpătoare.
Analia Selis a pornit pe drumul fantastic al tangoului încă din 2015, iar românilor le place acest gen muzical așa cum îl prezintă artista în concertul de tangou simfonic, „ o seară de tangou tradițional cu aranjamente pentru orchestră, piano-solo și voce”. Dragostea pentru tangou și dorul de origini au călăuzit-o pe Analia Selis în acest nou proiect muzical: „tangoul a fost un noroc în viața mea, nu a fost premeditat. A fost o propunere neașteptată și șansa de a cânta muzica pe care o am în sânge”.
A lăsat deoparte piesele care au făcut-o celebră în România, precum Yo no soy de aqui, pe care a cântat-o de un milion de ori și a auzit-o în peste un milion de ocazii, după cum se confesează artista. „A fost o piesă importantă pentru mine, mă reprezenta, spunea o realitate, faptul că eu nu sunt de aici. Astăzi nu o mai cânt și nu știu dacă o voi mai cânta, poate doar acasă. Respect această piesă, dar acum este o altă etapă în viața mea”.
Pe Analia Selis o auzim și o vedem foarte rar la radio și televiziune astăzi, deoarece muzica pe care o cântă acum nu se regăsește în formatul emisiunilor comerciale. „Sunt invitată la multe emisiuni, dar nu am ce să le ofer, produsul meu nu este ceea ce ei caută”.
Iulia LIŞMAN, Jurnalism, anul II

***

CS Universitar Piteşti este vicecampioana României la judo tineret U23

18 6 judo upitStudenții legitimați la Clubul Sportiv Universitar Pitești au obținut locul al doilea în finala Campionatului național de judo tineret pe echipe U23, desfășurat la  Cluj-Napoca, între 24-26 noiembrie.
Titlul de vicecampioană a României la judo tineret U 23 a fost câștigat datorită muncii și rezultatelor obținute de Albu Alin, Bunescu Vadim, Cercea Marcel, Stînca Mihai, Șerban Eduard, Tomescu Mihai, Negrea Iulian, antrenor principal, conf. univ. dr. Rabolu Emilian, și kinetoterapeut, conf. univ. dr. Toma Ștefan.
Mari TUDOR, Jurnalism, anul II

Rubrică realizată în parteneriat cu Universitatea din Piteşti

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii