Web Analytics

Jurnalul de Argeş a împlinit 30 de ani! Nu e o presă perfectă, dar încercăm să facem o presă corectă!

de | 27.03.2024 15:12 | Actualitate, Home, Opinii

Începând prin a mulțumi colegilor, colaboratorilor și cititorilor noștri, anunț că Jurnalul de Argeș a împlinit 30 de ani de muncă în folosul comunității. Acest adevăr simplu e recunoscut și în România, activitatea de informare a cetățenilor fiind, prin lege, de utilitate publică. Dintre colaboratori, amintesc numele arhitectului Mahu, al ziaristului Radu Albu (cu diploma semnată de Regele României!), al inginerului silvic, scriitor și vânător Mitică Georgescu, al profesorilor universitari Puiu Ionescu și Nicu Oprea, al lui Ilarie Isac, „inventatorul” Simfoniei Lalelelor și, nu în ultimul rând, al prof. dr. Cornel Carp, care de mult timp predă cititorilor „Lecția de istorie”.

Cu convingerea că nu se poate să nu fi scăpat câteva nume din istoria Jurnalului de Argeș, mai mulțumesc ziariștilor Gabi Grigore, Mihai Bădescu, Alina Crângeanu, Neluțu Dinu, Ionuț Stanciu, Gabi Lixandru, Corina Iancu, Grațiela Bâzoi, Bianca Solomon, Mari Tudor și Cătălin Butoiu… Cu ajutorul tuturor acestora, Jurnalul de Argeș a arătat că nu face imposibilul, adică o presă perfectă, ci face doar posibilul, adică o presă corectă.
A venit acum rândul să mulțumim bunului Dumnezeu pentru prietenii pe care i-a dat Jurnalului de Argeș, prieteni care sunt foarte mulți și amintesc doar pe Constantin Stroe, Calinic Argeșeanul, Constantin Nicolescu, Gheorghe Badea și Florin Tolea, într-o ordine aleatorie.
Dar, la fel de mult, mulțumim bunului Dumnezeu și pentru foștii prieteni, cei prefăcuți, pe care ni i-a luat! Oameni buni, sunt șocat de transformarea atât de ușoară a unor prieteni în foști prieteni. Doar o uriașă lipsă de caracter poate fi temeinicia schimbării în cazul părintelui Ciprian Vuțan, a afaceristului Ștefan Lăzăroiu sau a anexei de politician Mihai Oprescu, șef momentan și accidental pe vânătoarea argeșeană.

Citește și Miza PNL în Argeş, între „săgeata” Coteţ şi „satelitul” Călinescu

Și, părinte Ciprian, continuă să citești ziarele cu atenție, că doar așa ai aflat despre articolul urât nefavorabil ție, dar adevărat, și care a fost șters pentru că era o frână puternică la urcușul pe scara arhierească și socială. Apropos, când Prințul Nicolae a împărțit o carte frumoasă la Liceul „Alexandru Odobescu” ai promis trei bucăți: una pentru Jurnal de Argeș, una pentru ziaristul care a scris reportajul și una pentru mine, în calitatea mea de monarhist post-revoluționar. În mod oficial te scutesc de chinul de a fi om serios, nu trebuie să-ți respecți promisiunea! Ori, poate, trecerea prea bruscă din PNL spre PSD a lăsat sechele la mansardă.
În continuare, am să reamintesc cititorilor despre campaniile de presă ale Jurnalului de Argeș, acțiuni care au necesitat bugete uriașe de muncă, timp, nervi și bani. Îmi amintesc cu plăcere de campania victorioasă „Nicolae Dobrin, cetățean de onoare al municipiului Pitești”, în care ne-am bătut cu primarul Pendiuc, care era contra doar pentru că nu fusese ideea lui. Apropos de Pendiuc, un om și cu bune și cu rele, dar parcă totuși cu mai multe bune.

Sau campania „Mitropolie la Curtea de Argeș”, care a durat mai bine de doi ani, înainte de 2009, când se împlineau 650 de ani de la Mitropolia din 1359, încheiată cu schimbarea statutului din Episcopie în Arhiepiscopie. Stimate ÎPS Calinic, prefect spiritual al județului, cred că nu au murit lăudătorii Jurnalului de Argeș și am rămas eu să fac umbră pământului, dar colecția Jurnalului îmi stă mărturie.
Sau, recent, campania „Un bust și o stradă cu numele Constantin Stroe”, la care cu multă părere de rău am constatat că nu s-a alăturat familia, încheiată cu o soluție care a mulțumit pe toată lumea pentru că nu a deranjat pe nimeni.
În încheiere, am să folosesc expresia colegei noastre Alina Crângeanu, că mi-a plăcut: „La mulți ani și nouă și vouă, dragi cititori!”
P.S. Repet: Mulțumim lui Dumnezeu pentru prietenii pe care ni i-a dat, dar mulțumim lui Dumnezeu și pentru prietenii prefăcuți pe care ni i-a luat!

Citește și Papillon de Mioveni a scăpat de recluziune şi se pregăteşte de campanie electorală

Citește și E antidemocratic? Ei, na! E chiar democraţia, pe persoană fizică!

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *