Web Analytics

Miza PNL în Argeş, între „săgeata” Coteţ şi „satelitul” Călinescu

de | 20.03.2024 16:08 | Actualitate, Home, Opinii

Spre deosebire de lansarea „tristă”, de după masă, a „săgeții” Mihai Coteț în cursa electorală pentru Primăria Pitești, PNL Argeș a organizat duminică, la Mioveni, o adevărată trimitere pe orbită a proaspătului său „satelit”, Alin Călinescu. Diferența de imagine, de promo, de show, între evenimentul de la Pitești, de la sediul situat pe străduța Doina și Ion Aldea Teodorovici, și cel de la Centrul Cultural… Spațial Cape Canaveral din Mioveni spune totul despre șansele pe care PNL le acordă celor doi aspiranți la fotoliile de primar la alegerile locale din luna iunie.
Vasăzică, nu e totuna ca la Pitești să-l lansezi, marțea, mai pe austeritate, așa, pe dl Coteț, în prezența liderei de partid și a președintelui CJ Ilfov, și alta e ce a fost duminica trecută, atunci când evenimentul a strălucit prin participarea a trei miniștri, de la Justiție, de la Cultură și de la Dezvoltare, plus a altor vipuri și vipulețe peneliste.

Așa că mie, cel puțin, îmi este clar că miza cea mare a PNL în Argeș este câștigarea orașului Mioveni. Știu, am auzit și văd și eu ce se petrece prin urbe, anume că primarul suspendat Ion Georgescu își sprijină „pupilul”, pe Alin, să ajungă edil ca să-i continue proiectele – ei, na, păi cum altfel?! – până când, peste patru ani, se va întoarce poate chiar el, tăticu’, ca să le termine, sprijinit, de liberali. Chiar dacă nu cred în zvonuri și în bârfe, știu că unele se întâmplă, mai ales în politică. Așa cum n-am crezut – mi s-a părut o gogonată! – că numele ministrei Justiției poate fi asociat, în situația de astăzi, de cel al primarului din Mioveni, judecat pentru corupție.
În fine, mă întorc la junele candidat PNL, fost PSD, trimis să lupte pentru Primărie mai ales cu cel încă nedesemnat de sociali-democrați în chiar fieful lor, în orașul în care – cum spun chiar ei – au oameni pe fiecare stradă, în fiecare bloc. Ce-l recomandă pe Alin Călinescu, în afară de „vocea și talentul” primarului Ion Georgescu sau de faptul că „a salvat cultura mondială” cu Festivalul „Analogue”? În definitiv, ce priză la electoratul din Făget, Racovița sau Clucereasa, la acei oameni aflați cu vaca pe câmp, care nu se uită pe social-media la postările de pe Tik-Tok, ce priză, repet, au acești băieți cu aer de Dorobanți, acești înfluenceri politici, care dau bine în poze și cam atât? Vom vedea.

De cealaltă parte, PSD-ul nu concepe să piardă Mioveniul. E chestie de blazon, e dacă vreți, pe persoană fizică. Așa cum a fost, de pildă, la Pitești, când partidul a reușit să-l impună pe Cornel Ionică în fața mult mai titratului Tudor Pendiuc, intrat în dizgrație, la fel ca în prezent Ion Georgescu, pentru probleme cu justiția. Și, totuși, cum spuneam, partidul nu și-a scos încă, oficial, pionul la înaintare, ceea ce poate însemna orice, calcul, strategie, dar și vulnerabilitate. În orice caz, indiferent cine va fi acest candidat, că e fostul vice Aurel Costache sau altcineva, bătălia se anunță pe cât de dură, pe atât de interesantă, mai ales pentru Consiliul Local, unde e mai greu cu majoritatea, acum de când cu noua enclavă galben-albastră în marea roșie de la Mioveni.

Citește și Liberalul Mihai Coteț, lansat în bătălia pentru Primăria Pitești. „Trăim într-un oraș sufocat, căpușat, dar mai ales furat”

Citește și Mesaj ciudat al lui Ion Georgescu: „Nu mai fac deocamdată politică, doresc să-mi clarific situația juridică”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *