Web Analytics

Judecătorul care le-a dat închisoare cu suspendare proxeneţilor din Câmpulung este acelaşi care ”a găsit” cuţitul cu care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia

de | 20.02.2020 13:42 | Dezvăluiri

# Vă miră indolenţa autorităţilor în cazul tinerei din Muscel traficate şi apoi ucise în Elveţia? # Culmea, același magistrat Gheorghe Neacșu de la Tribunalul Argeș i-a condamnat pe patru dintre membrii clanului Boceanu, toți traficanți de carne vie, să presteze muncă în folosul comunității la DGASPC Argeș, acolo unde se aflau sub supraveghere chiar o parte din fetele traficate # Mihaela Miloiu a fost audiată de DIICOT doar ca martor într-un dosar de trafic de carne vie, deși era exploatată sexual de clanul Boceanu, dovadă că imediat după ce a depus mărturie în dosar a fost trimisă de capii rețelei să presteze ca prostituată în Elveția, acolo unde și-a găsit sfârșitul

A făcut vâlvă în ultimele zile cazul prezentat în cotidianul Libertatea legat de Mihaela Miloiu, din satul Capu Piscului, comuna Godeni. Tânăra a fost racolată de traficanții de carne vie din Câmpulung Muscel pe când avea doar 15 ani și a sfârșit ucisă la vârsta de 18 ani lângă Lausanne-Elveția, de către un dezaxat. Însă nimeni, atâta amar de ani, nu a încercat să o salveze pe tânără din mâinile proxeneților din Câmpulung, iar judecătorul Gheorghe Neacșu de la Tribunalul Argeș, pensionat între timp, le-a dat închisoare cu suspendare la doi dintre proxeneții care au traficat-o. Culmea, același judecător i-a pus să presteze muncă în folosul comunității tocmai la Protecția Copilului Argeș, adică acolo unde se aflau sub supraveghere mai multe dintre minorele ce fuseseră traficate.

Mihaela Miloiu avea doar 15 ani când a fost racolată de traficanţii de carne vie din Câmpulung Muscel. Nimeni dintre autoritățile din Argeș nu s-a preocupat să o salveze. Iar procurorii DIICOT au apreciat că ea nu este victimă a traficului de minori, ci doar o martoră. Pe 22 iunie 2016, judecătorul Gheorghe Neacşu a decis condamnarea lui Boceanu Dafinel (cel care o racolase pe Mihaela prin metoda ”Lover boy”) la 3 ani cu suspendare şi punerea lui în libertate de îndată. Boceanu Alexandru, fratele acestuia, a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare, Ciolan Ioan – 2 ani cu suspendare, iar Bucur Mircea – 3 ani cu suspendare.
Cu toţii au fost obligaţi de judecătorul Neacşu să presteze „o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile la Inspectoratul Școlar Argeș sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș”. Singurul condamnat cu executare a fost Boceanu Elvis, al treilea dintre frații clanului Boceanu, pentru că acesta era recidivist şi primise, în trecut, o altă pedeapsă cu suspendare, pentru furt.
În martie 2016, Elena E., una dintre minorele – părţi vătămate în dosarul de trafic, le-a declarat procurorilor DIICOT că „Boceanu Elvis şi Boceanu Dafinel au intenționat să le scoată din țară pe ea și pe martora Miloiu Mihaela, cu scopul ca amândouă să practice prostituția în străinătate”.
La doar patru luni după ce a fost eliberat din arest, Dafinel şi-a dus planul până la capăt. Mihaela a fost dusă în Elveţia şi pusă să se prostitueze pe străzile din Lausanne. Iar după doar câteva zile, ea a urcat în maşina unui francez care avea să o omoare.

Judecătorul Neacșu „a găsit” cuțitul cu care a fost ucisă Elodia, deși procurorii îl mai caută și acum

Iată și cine este judecătorul Gheorghe Neacșu, cel care le-a dat proxeneților doar închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.
Judecătorul Gheorghe Neacşu de la Tribunalul Argeş, pensionat în aprilie 2017, este cel care l-a condamnat pe polițistul Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de cadavru. Doar că şi acest caz a avut urmări, judecătorul Neacşu fiind acuzat că s-a inspirat la greu în motivarea sentinţei penale din rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Motivarea sentinţei penale a Tribunalului Argeş prin care Cioacă a fost condamnat la închisoare se întindea pe 16 pagini, însă în proporţie de peste 70% pasajele din rechizitoriul procurorilor au fost redate copy-paste sau modificate în parte. S-a constatat că numai o pagină şi jumătate reprezenta adevărata motivare a condamnării. Magistratul Neacşu a confirmat acuzaţiile procurorilor şi pentru redactarea motivării a trebuit doar să copieze din rechizitoriu. Din cauza copiatului, probabil, că e și ăsta un sport greu, judecătorul a scris în motivare că s-a găsit inclusiv arma crimei. În realitate însă, în rechizitoriu scria că presupusa armă a omorului, un cuţit de 25 – 30 cm, ce ar fi dispărut din apartamentul lui Cioacă şi al Elodiei, nu a fost niciodată găsită!

Autorităţile din Câmpulung, fără reacţie şi în cazul unei alte fete traficate

Cazul tragic al Mihaelei Miloiu, pentru care autoritățile nu au făcut nimic să o protejeze, ne aduce aminte de un alt caz, al unei tinere de 15 ani din Câmpulung, despre care Jurnalul de Argeș a scris în dese rânduri și ai cărei părinți, soții Soroiu, au venit în dese rânduri la redacția Jurnalului de Argeș. În august 2019, părinții Dariei, o tânără traficată de proxeneți fără ca Poliția Câmpulung să aibă vreo reacție fermă, au mers să protesteze la Caracal legat de indolența autorităților vizavi de acest caz grav. Fata, care a dispărut de șapte ori de acasă, fiind racolată de proxeneți, este acum internată într-un centru.

Cum a fost ucisă Mihaela Miloiu

Pe 30 noiembrie 2016, Mihaela Miloiu a fost ucisă de un client în localitatea Sullens, aproape de Lausanne, corpul său fiind găsit desfigurat de către mai mulţi pădurari la aproape două săptămâni de la crimă. Cadavrul avea 26 de lovituri de cuţit, însă nu acestea i-au produs moartea, ci numeroşi pumni daţi în faţă ce i-au zdrobit maxilarul şi toţi dinţii. Pentru a putea stabili identitatea tinerei, poliţiştii francezi au apelat la toate tehnicile posibile, reconstrucţia 3D, verificarea amprentelor în bazele de date din 18 ţări europene, analizarea a 1.300 de dosare cu dispăruţi, descoperirea de martori. Fata a fost identificată după ce ADN-ul ei a fost comparat cu ADN-ul mamei din România. Ucigaşul, un francez de 32 de ani din Doubs, a fost găsit după 10 luni, după ce s-a descoperit, printre altele, că în ziua crimei mersese la un spital francez ca să i se aplice mai multe puncte de sutură la o mână. Iniţial, bărbatul a spus că s-a lovit la mână după ce a dat cu maşina peste o căprioară. Însă procurorii francezi au descoperit că ADN-ul său a fost identic cu cel găsit pe trupul victimei. Asasinul este încarcerat din noiembrie 2017, iar anul trecut a încercat să se sinucidă în celulă. Criminalul a fost trimis în judecată la începutul acestui an.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Jurnaliștii scriu, dar vreau sa citesc si ce sancțiuni s-au dat judecătorilor corupți, daca vor fi vreodată anchetați, judecați , probabil sancțiuni tot cu suspendare ….

  2. // ”’este acelaşi care ”a găsit” cuţitul cu care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia // – Prost circ !