Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Vom încerca să aducem jucători în toate compartimentele, să ne întărim şi sigur că trebuie să jucăm şi spectaculos”

de | 9.12.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați ultimele două meciuri din campionat, cele cu Universitatea Cluj și Rapid București, terminate cu același scor, 1-1?

– Am jucat contra unor echipe foarte bune ale campionatului. Sigur că ne-am fi dorit să obținem mai multe puncte, dar din păcate nu am reușit. Dar ca joc, ca atitudine, eu zic că echipa, cel puțin în meciul contra celor de la Rapid, a arătat că are potențial. Probabil că în multe meciuri ne-a lipsit încrederea și această determinare mai ales acasă, în fața propriilor suporteri, pentru că eu cred că, așa, ca valoare, am demonstrat că se poate. Într-un meci cu un club precum Rapid, un club cu pretenții la titlu, cu un buget mult peste al nostru, s-a văzut pe teren o singură echipă, și mă refer la FC Argeș, în afară de greșeala din minutul 2. Eu cred că am jucat și am fost mult peste Rapid în multe momente. La Cluj, de asemenea, am făcut un meci bun… Îmi doresc din tot sufletul să avem continuitate. Sigur că avem probleme de lot, avem accidentați, dar sper ca Marius Croitoru să gestioneze foarte bine această săptămână. Avem un meci de Cupă, după aceea mergem la Craiova. Sunt două meciuri foarte grele… Avem practic trei meciuri într-o săptămână și trebuie să gestioneze foarte bine această situație. Avem mulți accidentați, unii vin după o accidentare mai gravă, gen Vianna, dar sperăm să facem față atât în Cupă, cât și în următorul meci de campionat. Poate câștigăm la Craiova…

„Cea mai mare pierdere este Turda, care nu și-a revenit după operație”

Apropo despre jucătorii accidentați, care ar mai fi aceștia?

– Cea mai mare pierdere este Turda, care nu și-a revenit după operație. Am vorbit cu el și mi-a spus că încă mai simte durere, lucru care mă îngrjorează. Mă gândeam că poate în ianuarie va începe pregătirea, va fi altceva, dar, din păcate, simte durere după atâta timp și nu este în regulă. Nu sunt eu un specialist, dar ceva nu se leagă… Am avut atâtea operații și cred că la două luni și jumătate ar fi trebuit să facă măcar alergare, dar el încă simte durerea. Vedem ce va fi! El este cea mai mare pierdere, după părerea mea, mai alea că Dobrosalevici este suspendat, Cestor, de asemenea, a avut probleme o perioadă mai îndelungată. În rest, accidentări ușoare, suspendări. Acum l-am pierdut pe Tofan, din cauza cartonașelor galbene, dar avem și alți fotbaliști care pot juca și sper să o facă cu brio și să dea totul pentru echipă.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cu un salariu ca al lui Malele noi plătim patru jucători la Piteşti”

Cum vedeți revenirea după accidentare a lui Ionuț Șerban, chiar și cu gol în meciul cu Rapid?

– Îl cunosc foarte bine pe Ionuț Șerban, a avut și el o perioadă în care a stat accidentat, și-a revenit și mă bucur pentru el și pentru echipă. Știu că este un caracter furmos, un om de echipă, a fost căpitanul echipei și sigur că mă așteptam să facă un meci bun. Pentru că a și marcat mă bucură și mai mult acest lucru. Sper să o facă în continuare atât cât poate. Sper să aibă încredere, să se bazeze pe el în continuare și să fie același jucător cu determinare și cu realizări mai multe.

„Parcă nu se mai termină aceste greșeli individuale; plecăm mereu din minutele 2-3 cu 0-1 acasă și este foarte greu”

Cum comentați atmosfera de la meciul cu Rapid? Galeria alb-vișinie a fost predominantă…

– Știm destul de bine că galeria Rapidului merge peste tot în țară, oriunde joacă această echipă. Sigur că și ai noștri în momentele bune ne-au susținut. Chiar dacă au fost mai puțini, eu zic că am avut o atmosferă bună ținând cont și de timpul de afară și de faptul că în luna decembrie mulți oameni sunt plecați în weekend în diferite zone ale țării și nu numai. Eu zic că a fost o atmosferă OK. Important este că jucătorii au simțit în anumite momente susținerea publicului, așa puțini cum au fost, eu zic că a fost o seară frumoasă în mecul cu Rapid și se putea termina și mai frumos dacă am fi reușit să marcăm la una dintre cele trei situații rarisime; cel puțin ultima, a lui Alceus, a fost o mare ocazie și nu numai. Și Calcan a avut o ocazie importantă la centrarea lui Garita. Cert este că am început să jucăm și am jucat repriza a doua în care ne-am dominat adversarul, iar statisticile ne arată chestia asta. Mă bucură acest lucru, pentru că eu am spus întotdeauna că avem un lot valoros. Din păcate, am pierdut niște meciuri și niște puncte multe pe niște greșeli individuale și parcă nu se mai termină aceste greșeli individuale; plecăm mereu din minutele 2-3 cu 0-1 acasă și este foarte greu. Suporterii noștri nu au răbdare și sigur că și jucătorii simt acea presiune. Când pleci de la 0-1, știi că trebuie să marchezi, ai în cap tot timpul că trebuie să marchezi cel puțin două goluri și să nu mai primești și atunci îți faci meciul mult mai greu, dar în meciul cu Rapid am avut atitudine, lucru pe care îl doream cu toții la mulți dintre jucători. Noi am jucat foarte bine cu echipele favorite, care se bat la titlu și la play-off, și contra FCSB-ului, și contra CFR-ului… Eu le consider greșeli, neatenție, pentru că dacă eram mai atenți puteam scoate punct și la FCSB, ca să nu mai vorbim de Craiova 1948 sau Hermannstadt. Sunt foarte multe puncte pierdute, care în momentul acesta ne-ar fi dus acolo unde ne dorim cu toții, cu șanse reale pentru play-off.

Citește și FC Argeș se califică în Sferturile Cupei României

„Până în ianuarie veți vedea că vor mai veni jucători la FC Argeș și vom întări lotul”

Antrenorul Marius Croitoru a declarat că vrea spectacol la fiecare meci. Credeți că se pliază acest lucru pe ceea ce joacă FC Argeș în momentul de față?

– Toți ne dorim să vedem spectacol, să vedem o echipă determinată care joacă cu încredere și își domină adversarul acasă. Sigur că dacă vrei să faci lucrul acesta mai ai nevoie de jucători, iar Marius Croitoru știe asta. Încă din iarnă, noi am discutat și cu dl primar și avem susținerea dânsului; eu și cu Daniel Stanciu căutăm jucători care să se plieze pe ceea ce vrea Marius Croitoru să joace, un joc ofensiv, cu jucători de viteză, care să facă diferența pe benzi, încă un atacant, un fundaș central, deci, vom încerca să aducem jucători în toate compartimentele, să ne întărim și sigur că trebuie să jucăm și spectaculos, să jucăm și pentru suporteri. Eu cred că avem șanse să facem și lucrul acesta, iar dacă vom mai aduce câțiva jucători și sunt ferm convins că vom mai aduce, atunci FC Argeș va arăta din ce în ce mai bine și ca joc, și ca lot.

Concret, s-au găsit jucători sau urmează să fie găsiți?

– Iarna, foarte mulți jucători sunt sub contract și este foarte greu să-i aducem, dar, da, avem ceva promisiuni și eu sper să le și realizăm. În ultimele două săptămâni, eu și Daniel Stanciu am văzut anumiți jucători, unii sunt cei pe care îi știm și noi, Marius Croitoru, la fel, se pliază pe ceea ce vrea să joace el și sperăm să reușim să-i convingem să vină la FC Argeș, și sunt ferm convins că vom reuși. Până în ianuarie veți vedea că vor mai veni jucători la FC Argeș și vom întări lotul.

Citește și Un punct meritat: FC Argeş – Rapid 1-1

„Şanse de calificare în Cupa României sunt de 50-50%”

Urmează meciul din Cupă cu Craiova. Ce șanse avem de calificare?

– Șanse sunt de 50-50%. Lotul nostru nu este decimat, dar este foarte greu să joci trei meciuri cu aceeași echipă într-o săptămână, pentru că nu am mai făcut lucrul acesta. Cred că antrenorul știe ce are de făcut în meciul din Cupă contra celor de la Craiova, iar după aceea nu mai are rost să mai discutăm, pentru că ne dorim foarte mult să luăm punct sau puncte și de la Craiova în campionat. Ne dorim și una și cealaltă, vedem acum ce facem, jucăm, care pe care. Dacă vom câștiga, vom avea șanse reale să mergem mai departe în Cupă, dacă nu, ne vom axa pe campionat. Vom trage să facem cât mai multe puncte în campionat până când ne vor veni întăriri și, după perioada de pregătire, cu siguranță echipa va arăta mult mai bine decât până acum și va fi și mai puternică, cu un lot mult mai numeros.

Citește și Jean Vlădoiu, despre jucătorii cu probleme de vedere de la FC Argeș: „Nu-mi amintesc să le fi făcut cineva vreun control de acest tip pentru a trage astfel de concluzii”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *