Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „În zilele care urmează, Andrei Prepeliţă va beneficia de o prelungire a contractului”

de | 17.03.2022 12:57 | Actualitate, Sport

Cum comentați primul meci din play-off, înfrângere cu 3-0 la Universitatea Craiova?

– A fost primul meci din play-off și consider că nu am avut timp să ne revenim, pentru că noi am jucat foarte târziu un meci la Botoșani, un meci decisiv pentru accederea în play-off, obiectivul nostru principal. Noi am ajuns la 4 de dimineață… Am văzut că au apărut diverse discuții în presă că a greșit primarul Gentea că ne-a așteptat la 4 dimineața. Pentru noi oricum noaptea a fost albă, pentru că jucătorii, după un asemenea efort… A nins toată noaptea. Eu am mers în spatele autocarului și vă spun sincer că a fost foarte greu… Programarea cu Craiova mă așteptam să fie sâmbătă, duminică, să avem timp să ne revenim. Dacă marți am pierdut toată noaptea, automat că jucătorii nu au putut fi capacitați și refăcuți în totalitate și asta s-a văzut. Lipsa de prospețime, coroborată cu cartonașul acela roșu, s-a văzut, pentru că, dacă nu am fi luat acel cartonaș roșu, cred că mai aveam șanse, pentru că în ultimele 20 de minute întotdeauna ne-am revenit și, chiar dacă nu ne-am creat foarte multe ocazii, nu se știe ce se întâmpla dacă am fi rămas 11 contra 11. Eu sunt fericit pentru ceea ce a realizat echipa, obiectivul nostru principal fiind îndeplinit.

Meciul cu Craiova a fost programat prea devreme. Fiind ultimii care am jucat runda precedentă, mă gândeam că puteam fi programați și duminica. Nu știu de ce ne-au programat primii în etapa următoare. Dar, mă rog, astea fac parte din ceea ce decid cei care se ocupă de fotbalul românesc și nu mă deranjează. M-a deranjat faptul că am pierdut la un scor nemeritat. După aspect, nu am reușit cel mai bun joc, dar nici să pierdem cu 3-0!… E singurul lucru care m-a deranjat, în rest trebuie să ne vedem de drumul nostru. Este o mare realizare, trebuie să fim în continuare la fel de uniți, dl Gentea, după părerea mea, a făcut un gest foarte frumos așteptându-ne, de la două până la patru dimineața. Acest lucru nu s-a mai întâmplat la Pitești de foarte mult timp, asemenea respect față de fotbal, față de ceea ce a realizat acest antrenor – și mă refer la Andrei Prepeliță și staff-ul lui – față de ceea ce au realizat acești jucători. Eu zic că sunt lucruri normale și puteam să ne bucurăm și noi câteva ore de ceea ce am realizat. După aceea, când ne-au anunțat că o să jucăm vineri, deja miercuri a nins abundent la Pitești, ne-am antrenat în balon pe la Marcea, la Ștefănești și joi am fost iarăși pe drumuri și iar pe zăpadă, neavând alte condiții. Ne-am antrenat pe la Slatina… Nu caut scuze, dar eu știu ce s-a întâmplat la echipă și știu care au fost condițiile premergătoare acestui eșec, să-l numesc aşa, de la Craiova. Sunt ferm convins că, de duminică, veți vedea altă atitudine, prospețimea va reveni și eu cred că vom putea să dăm totul pentru a scoate un rezultat pozitiv cu FCSB.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Nu am discutat cu alţi antrenori, unii se autopropun, dar Prepeliţă merită tot respectul…”

„Cred că ne putem bate, dacă nu pentru locul 3, atunci pentru locul 4”

Aceasta era și următoarea întrebare: cum vedeți meciul cu FCSB din etapa următoare a play-off-ului?

– Este foarte greu, vă dați seama. Acum nu mai există meci ușor. Dacă am ajuns la acest nivel, ne conformăm, trebuie să fim pregătiți. Nu am realizat nimic deocamdată, decât ceea ce ne-am propus ca obiectiv, și anume play-off-ul, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem act de prezență, dacă ne-am calificat aici. Sigur că jucăm cu granzii fotbalului românesc, sunt trei echipe de top care se pot bate oricând la titlu, la ce investiții și la ce contracte au jucătorii, și mă refer la CFR, FCSB și Universitatea Craiova. Eu cred că ne putem bate, dacă nu pentru locul 3, atunci pentru locul 4, acolo unde am terminat în sezonul regulat, un loc care ne onorează și ca oraș, și pentru suporteri, și ca tradiție. Cu atitudine, cu determinare, cu un antrenor care a rămas să lupte alături de mine și care a realizat foarte multe lucruri pozitive într-un an și două luni, putem realiza acest lucru. Cred că meritele sunt ale lui și ale jucătorilor care au fost alături de el în această perioadă.

După aceea noi, dl Gentea, care este mereu contestat, dar este omul fără de care nici eu și nici Andrei Prepeliță nu am fi fost aici și poate că nici FC Argeș nu ar fi ajuns să joace la un asemenea nivel. Asta-i viața! Eu sunt obișnuit, dl primar mai puțin. Este dezamăgit de comportamentul unora; de mai bine de două luni de zile, după cum știți, nu a mai trecut pe la stadion, pentru că a fost foarte dezamăgit de reacțiile negative ale unora din presă. I-am spus că în fotbal o să aibă parte numai de asemenea lucruri și că trebuie să se obișnuiască și să treacă peste. Susținerea dumnealui a fost necondiționată, chiar dacă au mai existat discuții și știți foarte bine și dvs, nu trebuie să ne ascundem, dar cert este că m-a lăsat să decid în momentele foarte importante, iar acum eu am putut să vin în fața dânsului, alături de Andrei Prepeliță, și să spun că ceea ce am promis am realizat.

Citește și Jean Vlădoiu: „Ar fi fantastic pentru Piteşti să jucăm finala Cupei”

„Cred că vom deveni o nucă tare pentru granzii fotbalului românesc”

Care-i starea de spirit a lui Prepeliță?

– Sunt ferm convis că, în zilele care urmează, Andrei Prepeliță va beneficia, așa cum am discutat cu dl Gentea, de o prelungire a contractului, pentru că așa este normal și firesc. Copilul acesta a pus mult suflet și a rămas alături de echipă și s-a demonstrat a fi unul dintre primii patru antrenori din România. Iar FC Argeș nu a mai avut de mult un asemenea antrenor, care să se bată cu echipe de top într-un timp atât de scurt. Avem și Cupa României, iarăși un obiectiv important. Semifinala cu Voluntari este foarte importantă pentru noi, ar fi extraordinar pentru suporterii noștri să jucăm o finală și cam acesta este obiectivul pe care ni l-am propus în vară. Am discutat cu Andrei, o să discutăm și cu dl Gentea zilele care urmează, pentru că vrem să mai aducem jucători de valoare la Pitești și eu cred că vom deveni o nucă tare pentru granzii fotbalului românesc.

Citește și Jean Vlădoiu, managerul FC Argeş, spune lucrurilor pe nume: „Voi mai rămâne şi anul viitor doar dacă ne calificăm în play-off. Altfel, bagajul meu este făcut”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *