Web Analytics

Jean Vlădoiu, managerul FC Argeş, spune lucrurilor pe nume: „Voi mai rămâne şi anul viitor doar dacă ne calificăm în play-off. Altfel, bagajul meu este făcut”

de | 19.03.2021 10:32 | Actualitate, Sport

# Care mai este atmosfera la echipă?
– Având în vedere că ne-am revenit după înfrângerea de la Cluj și am câștigat acasă un meci care era mai important decât cel de la CFR, atmosfera este una bună. Lotul este bine, toți sunt sănătoși, sunt ok…
# Din punct de vedere al pandemiei situația este în regulă?
– Nu avem cazuri de Covid-19 la echipă, nu există astfel de probleme.
# Jucătorii au fost programați pentru vaccinul anti-Covid sau urmează să fie programați?
– Am mai avut discuții cu dl. primar Cristian Gentea în acest sens, însă nu s-a stabilit nimic. Ar trebui să ajungem și noi la acest vaccin, dar deocamdată fotbalul este lăsat mai la coadă, ca să spun așa. Cu siguranță, la un moment dat trebuie să facem și acest vaccin. În primul rând, că te scapă de acest stres, că nu mai trebuie să faci atâtea teste, cheltuielile sunt enorme, plus atmosfera încărcată…

„Noi i-am făcut o ofertă lui Malele. Rămâne la aprecierea lui dacă dorește să continuie, dacă dorește să plece afară”

# Ce ne puteți spune despre eventualele transferuri, plecări, dacă mai există?
– Deocamdată nu mai putem vorbi despre aceste lucruri. Deocamdată mă rog la Dumnezeu și la domnul primar să ne ajute cu cei pe care îi avem aici. De transferuri o să avem timp destul. Cel mai important este să păstrăm nucleul de jucători valoroși pe care îi avem, pentru că avem foarte mulți jucători valoroși și ar fi păcat să-i pierdem. Asta este prima mea opțiune și rugămintea față de dânsul asta a fost. După aceea, ce vom aduce vom vedea. Important este ce avem în curte, că noi ne uităm după cai verzi pe pereți când avem în curte jucători destul de valoroși, așa cum s-a și confirmat.
# Care este situația contractelor la FC Argeș? S-au prelungit?
– O parte dintre jucători au prelungit contractele, pentru o parte dintre ei mai așteptăm. Sunt discuții avansate…
# Malele?
– Cu Malele, deocamdată, nu s-a semnat. I-am făcut o ofertă și așteptăm un răspuns. Poate în două săptămâni avem și răspunsul fotbalistului în acest sens. Nu noi decidem, el este cel care decide. Noi i-am făcut o ofertă, dl. primar i-a făcut o ofertă, după părerea mea destul de bună. Acum rămâne la aprecierea lui dacă dorește să continuie, dacă dorește să plece afară. Habar nu am! Nu știu! Eu am fost jucător de fotbal și știu că acolo unde eşti mai bine plătit, acolo mergi.

„Vom juca cu cele două contracandidate la play-off, și anume Academica Clinceni și Chindia Târgoviște”

# Un obiectiv imediat și unul îndepărtat?
– Obiectivul imediat este să rămânem în prima ligă, iar în contractul meu este stipulat că anul următor voi mai rămâne, doar dacă ne vom califica în play-off. Bagajul meu este făcut. Am semnat pe patru ani și obiectivele mele sunt evitarea de la retrogradare în aceste două luni și jumătate, plus accederea în play-off. Ar fi o minune, după părerea mea, să prindem play-off-ul. Oricum, nu am ce să le reproșez băieților, pentru că au muncit atât de mult, s-au sacrificat și au jucat atât de bine, încât vom juca cu cele două contracandidate la play-off, și anume Academica Clinceni și Chindia Târgoviște. Important este următorul meci, să câștigăm și apoi șansele sunt care pe care.
# Cum comentați faptul că municipalitatea intenționează să construiască un stadion ultramodern la Pitești?
– Este un act de normalitate, așa cum este și în alte orașe mai mici sau mai mari, și ar fi păcat ca Piteștiul să nu aibă un asemenea stadion. Vom vedea, pentru că nu ne va fi ușor. Nu mie personal, ci d-lui primar nu îi va fi ușor să-i convingă pe toți să fie de acord să facem un stadion modern, așa cum argeșenii chiar merită; suporterii ar merita un asemenea stadion. Emulația ar fi fantastică!
# Credeți că FC Argeș ar fi avantajată dacă, pe viitor, s-ar juca cu suporteri pe stadion?
– Eu cred că orice echipă ar fi avantajată. Una este să joci cu stadionul gol, alta este să joci cu suporteri. Emulația va fi fantastică! Jucătorii fără tribună simt că este foarte greu. Numai fotbal nu poate fi ăsta! Fotbalistul trebuie să simtă tribuna, suporterul. Pentru asta joacă! Pentru familia lui și pentru suporteri. Din păcate, suporterii ne lipsesc.
# S-au acordat prime de victorie în ultimul timp la FC Argeș?
– Da. S-au acordat prime de victorie. Primele sunt plătite la zi, contractele sunt plătite la zi. Din punct de vedere financiar, tot respectul pentru Primărie și pentru cei care se ocupă de acest lucru. Și mă refer la jucătorii care au plecat și la jucătorii care au rămas. Primele de joc au fost primite, pentru că așa este și normal și frumos și probabil că de aceea avem și rezultate pe măsură. Încă din decembrie anul trecut s-a rezolvat problema asta. Să știți că acest lucru contează foarte mult pentru antrenori, pentru toți cei din staff, să aibă această liniște. Părerea mea este că este un mare atu acest lucru. Îți respecți angajatul și angajatul dă tot ce poate să fie totul în regulă și, în speță, la noi, în fotbal, asta contează foarte mult. Dacă noi respectăm asta, se pare că și jucătorii au înțeles lucrul ăsta și au făcut sacrificii, au dat totul pe teren și prin asta am ajuns aici, să devenim revelația acestui an în Liga I, ținând cont că în decembrie-ianuarie eram cu 11 puncte și la 3 puncte de Iași și acum suntem unde suntem. Saltul și realizările sunt extraordinare, dar mai avem meciuri pe care trebuie să le câștigăm, să fim atenți, să facem cât mai multe puncte.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cred că vom reuşi evitarea retrogradării cu muncă, determinare şi seriozitate din partea tuturor”

Citește și FC Argeș: Se vând bilete virtuale pentru meciul cu Academica Clinceni

„Avem doi antrenori care lucrează foarte bine împreună, precum şi cu ceilalţi din staff”

# Am înțeles că Andrei Prepeliță a fost în ultima perioadă mai mult pe la București pentru obținerea licenței. Cum au decurs antrenamentele?
– Andrei a fost doar două zile plecat la București, urmează să-și facă școala, dar nu au fost niciun fel de probleme. El s-a întors, a făcut antrenament sau a făcut antrenament și după aceea a plecat. Au fost doar două zile, în care a avut proba practică și proba teoretică. O să urmeze o perioadă în care este plecat, dar sunt atâția antrenori, Mihăiță Ianovschi, cu care se înțelege foarte bine, cu tot staff-ul, Paul Ciobanu, Viorel Dumitrescu… Nu este foarte greu să faci un antrenament când pleacă Andrei trei zile la școală. Cu siguranță, ciclul săptămânal îl au, antrenamentele le decid împreună, adică din acest punct de vedere nu ne facem niciun fel de problemă. Sunt doi antrenori care lucrează foarte bine împreună, precum și cu ceilalți din staff, cu preparatorul fizic și cu ceilalți antrenori. Nu vor exista probleme din acest punct de vedere.
# Un scurt mesaj către suporteri?
– Abia îi așteptăm pe stadion. Sperăm că până acum i-am făcut mândri de noi și sperăm cât mai curând să îi avem alături de noi. Le urez ”Un Paște Fericit!” și, atunci când se întorc pe stadion, să dea Dumnezeu să fim, dacă nu în play-off, măcar în prima ligă să rămânem. Știm destul de bine că primul an în prima ligă este destul de greu pentru orice echipă de fotbal nou promovată. Iar noi am luat o opțiune pentru a rămâne în prima ligă și ulterior, din vară, să ne întărim și să atacăm play-off-ul.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” … s-au sacrificat „. Toate bune si frumoase, dar far’de sacrificare ; ori esti, ori nu esti !

Ultimele articole