Web Analytics

FC Argeş sărbătoreşte 50 de ani de la primul titlu de campioană

de | 5.05.2022 12:12 | Actualitate, Sport

În sezonul 1971-1972, FC Argeș devenise o forță a fotbalului românesc. Cu o etapă rămasă până la terminarea campionatului, argeșenii învingeau Crişul Oradea cu 4-1 și își adjudecau primul titlu național din istorie. La finalul partidei, suporterii alb-violeți au mers în centrul Piteștiului pentru a începe petrecerea, scandarea preferată a acestora fiind: ”FC Argeș campioană, fără milă și pomană!”, o aluzie la scenariile vehiculate în presa vremurilor.

În urmă cu 50 de ani, în ultimul meci fără miză pentru piteșteni, FC Argeș învingea, pe Stadionul “23 August”, pe Dinamo București. Astfel, pe 25 iunie 1972, Dobrin și compania au reușit să câștige cu 3-2, FC Argeș obținând primul titlu de campioană a României. Tot atunci s-a consemnat și un record: Florin Halagian a devenit cel mai tânăr antrenor din fotbalul românesc care a câștigat titlul.

Citește și FC Argeș s-a calificat în Liga Elitelor Under 15

Pentru a nu se uita niciodată acest moment glorios, Fotbal Club Argeș și Primăria Pitești organizează în data de 07.05.2022 un eveniment special, cu invitați pe măsură. Printre invitați se numără glorii ale acelui meci legendar, apropiați ai clubului și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal, printre care și președintele LPF, Gino Iorgulescu. Programul evenimentului începe în Piața Primăriei, cu o întâlnire cu suținători, galerie și sportivi legitimați la FC Argeș, după care urmează discursurile aferente evenimentului și prezentarea trofeului. Se va face deplasarea la Stadionul “Nicolae Dobrin” pentru a se înmâna diplome și medalii. Și ca ziua să fie perfectă, de la ora 20.30 este programat meciul dintre FC Argeș și campioana CFR Cluj.

Citește și Copiii de la Viitorul Călineşti au obţinut 7 centuri galbene la judo

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *