Web Analytics

Iustin Dejanu: „I se poate găsi o mare calitate de patriot în evoluţia Daciei”

de | 19.05.2022 12:45 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

Jurnalul de Argeș a demarat încă din luna octombrie 2021 Campania „O stradă și un bust în Pitești pentru Constantin Stroe”, în cinstea a ceea ce a însemnat președintele DACIA și ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România, pentru județul Argeș. Pentru numărul de săptămâna aceasta, am stat de vorbă cu Iustin Dejanu, managerul Muzeului Golești.

„Constantin Stroe a însemnat mult pentru Dacia, în primul rând, și Dacia pentru județul Argeș. A fost un specialist foarte bun în industria auto. Cred că i se poate găsi o mare calitate de patriot în evoluția ulterioară a Daciei, pentru că, după privatizare, cred că a avut și el o contribuție prin faptul că Renault a investit la Mioveni și a făcut o treabă serioasă. Eu l-am cunoscut când eram ziarist și am participat la mai multe evenimente la care a fost prezent și domnul Stroe. I-am luat și câteva interviuri, ca ziarist. Ulterior, l-am cunoscut ca om. Chiar în ultima parte a vieții sale ne întâlneam în fiecare joi seara la bazin. Dumnealui venea cu nepotul și schimbam o vorbă. Am avut onoarea să-l văd chiar cu o săptămână sau două înainte de a se stinge. Era un om cu o foarte mare răspundere, iar pentru mine a fost o onoare să am ocazia să vorbesc cu așa persoană, mai ales în ipostaze diferite de cele oficiale. Părerea mea e că zona Uzinelor Dacia e cea mai potrivită pentru amplasarea unui bust.”

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / Ecaterina Stroe: „Mulţumesc! Să sperăm că se va împlini!”

Citește și Victor Jigman: „Vă propun ca parcul din Craiovei să se cheme Parcul Tineretului «Constantin Stroe»”


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *