Web Analytics

ITM Argeș – anunț de interes pentru utilizatorii de produse de uz fitosanitar

de | 20.04.2022 10:59 | Actualitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş transmite următoarele informaţii referitoare la obligaţiile utilizatorilor de produse de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, daunătorilor şi buruienilor în agricultură şi silvicultură prevăzute  de Ordonanţa nr.4 din 1995, actualizată. Utilizatorii autorizaţi pentru folosirea produselor de protecţia plantelor ca foarte toxice (T+) şi toxice (T) se vor înregistra la unitatea fitosanitară judeţeană si au  obligația să notifice aceasta la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului şi Inpectoratul Judeţean de Poliţie, anterior desfăşurării activităţii.

Citește și: O nouă serie de bilete pentru tratament balnear pentru pensionarii argeșeni

Pentru comercializarea, distribuirea şi utilizarea acestor substanţe vor fi înregistrate/autorizate numai persoanele juridice care dispun de persoane calificate, confirmate prin certificatul de atestare profesională cu pregatire în domeniul agricol/biologic/biochimic sau silvic, de nivel superior, ori de nivel mediu, precum şi de mijloacele necesare depozitării, manipulării şi utilizării în siguranţă a acestor produse.

Pentru obţinerea avizului in vederea comercializarii, distribuirii și utilizarii substanțelor mentionate mai sus, este necesară depunerea la ITM Arges a următoarelor documente: autorizaţia obţinută de la unitatea fitosanitară, atestatele personalului calificat, dovada spaţiului de depozitare, actele de  identificare a persoanei juridice si ale personalului utilizator. Nerespectarea obligațiilor ce decurg din respectiva ordonanţă constituie contravenţii  şi se sancţionează de catre organele abilitate.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *