Web Analytics

Italia interzice companiei americane de chatbot AI Replika să folosească datele personale ale utilizatorilor italieni

de | 4.02.2023 14:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Agenţia pentru Protecţia Datelor din Italia a declarat vineri că interzice companiei de chatbot de inteligenţă artificială (AI) Replika să folosească datele personale ale utilizatorilor italieni, invocând riscuri pentru minori şi persoanele fragile emoţional, informează news.ro.

Replika, un startup din San Francisco lansat în 2017, oferă utilizatorilor avatare personalizate care le vorbesc şi îi ascultă.

Citeste si:

Compania este lider în rândul vorbitorilor de engleză şi utilizarea sa este gratuită, deşi aduce venituri lunare de aproximativ 2 milioane de dolari din vânzarea de funcţii bonus, cum ar fi chat-urile vocale.

„Prietenul virtual” este comercializat ca fiind capabil să îmbunătăţească bunăstarea emoţională a utilizatorului.

Dar autoritatea de reglementare italiană a spus că, intervenind în starea de spirit a utilizatorului, „poate creşte riscurile pentru persoanele aflate încă într-un stadiu de dezvoltare sau într-o stare de fragilitate emoţională”.

Jen Persson, directorul grupului de promovare a confidenţialităţii pentru copii Defend Digital Me, a declarat pentru Reuters că instrumentele concepute pentru a influenţa starea de spirit sau bunăstarea mentală a unui copil ar trebui să fie clasificate drept produse de sănătate şi, prin urmare, ar trebui să fie supuse unor standarde stricte de siguranţă.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *