Web Analytics
scris joi, 19.03.2015

ISU a amendat Spitalul Judeţean pentru blocarea căilor de acces pentru situaţiile de urgenţă

# La Serviciul de Medicină Legală, casa scării de evacuare a fost  amenajată ca spațiu de depozitare făcând
imposibilă intevenția în caz de incediu
Între 2-6 februarie, ISU Argeș a efectuat un control la Spitalul Județean de Urgență Pitești în urma căruia s-a aplicat o amendă de 2.500 de lei. S-a stabilit că în zona Serviciului de Medicină Legală s-au realizat niște construcții ilegale care au blocat căile de acces.

ISU a amendat Spitalul Judeţean pentru blocarea căilor de acces pentru situaţiile de urgenţă

Dr Manu se eschivează, șeful ISU confirmă amenda

Contactat de noi, directorul SML Argeș, dr. Dan Manu (foto), s-a eschivat argumentând că nu știe despre ce este vorba și ne-a îndrumat să ne adresăm conducerii spitalului. În schimb colonelul Ion Popa, comandantul ISU Argeș, a fost foarte transparent: „Am aplicat o sancțiune pentru niște motive ce țin de ordinea interioară. Mai precis s-a dat pentru neorganizarea corespunzătoare a activităților de stingere și prevenire a incendiilor. Sancțiunea a fost dată pentru Spitalul Județean”, a explicat comandantul ISU Argeș, col. Ion Popa. Din raportul întocmit de ISU Argeș reiese că: „La Serviciul de Medicină Legală, casa scării de evacuare este amenajată ca spațiu de depozitare. Accesul pe calea de evacuare de la etajul superior către cel inferior este blocat în zona SML de o ușă improvizată, permanent încuiată. Un culoar al căii de evacuare aferente etajului 1 este blocat prin amenajarea, pe acesta, a unui compartiment ce deservește laboratorul de toxicologie al SML. Calea de evacuare (pinten) este blocată la etajul 1 prin amenajarea prosecturii. La secția Oncologie ușa de acces evacuare nu se deschide în sensul căii de evacuare”, se mai arată în raportul ISU.

S-au găsit nereguli la căile de acces

„Se face un control anual pe unitățile sanitare. La sfârșitul anului trecut au fost găsite mici probleme, precum cele legate de casare și instalații electrice. Am rezolvat 90% dintre ele. Când au venit din nou la control au observat că nu e în regulă cu căile de acces. Fiecare tronson are o cale de evacuare. S-au găsit niște nereguli pe tronsonul mare și pe pinten. Ni s-a dat o amendă cuprinsă între 1.000-2.500 lei. Fiind plătită în 48 de ore, am achitat doar 500 de lei. Acum am făcut un plan de măsură în care sunt prevăzute rezolvarea problemelor sesizate, plan ce a fost deja avizat de ISU și urmează să fie avizat și de Consiliul Județean”, a precizat inginerul Bogdan Șerb, responsabil pe situații de urgențe și mediu la Spitalul Județean de Urgență Pitești. În urma planului de măsură, conducerea spitalului are la dispoziție ca termen pentru a rezolva problemele cu căile de evacuare data de 30 iunie, respectiv până în decembrie 2015 pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru secția Oncologie. Printre cerințele menționate de cei de la ISU se numără și întocmirea unui plan de evacuare în caz de incendiu pentru saloanele de bolnavi. De asemenea, ISU Argeș a cerut conducerii spitalului ca împreună cu Primăria Pitești să găsească soluții pentru descongestionarea traficului din parcarea din față a spitalului.
Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...