Web Analytics
scris miercuri, 10.04.2024

ÎPS Calinic – lansare publicistică de gală la Cluj

„Frate Calinic… Ioan Alexandru. Viața din cărți, scrisori și dosare secrete” – este titlul ultimei cărți ce-l are ca protagonist pe arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Marţi, 9 aprilie, la Cluj-Napoca a avut loc lansarea volumului „Frate Calinic… Ioan Alexandru către Calinic Argeșeanul. Viața din cărți, scrisori și dosare secrete”. Prezintă scriitorul Adrian Alui Gheorghe, îngrijitorul ediției, moderator fiind poetul Vasile G. Dâncu. După lansarea de marţi, miercuri, 10 aprilie a fost un periplu academic. Acesta a început la Facultatea de Teologie Ortodoxă, care a găzduit lansarea cărții arhiepiscopului Argeșului și Muscelului în prezența personalităților culturale și bisericești.

ÎPS Calinic – lansare publicistică de gală la Cluj

Au luat cuvântul PS Benedict Bistrițeanul, moderator fiind Arhim. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă. De asemenea, versiunea în limba maghiară a volumului a fost lansată de Episcopia Reformată Calvină și Facultatea Reformată. În după amiaza zilei de miercuri, ÎPS Andrei Andreicuț, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, a luat cuvântul pe marginea evenimentului editorial.
Trebuie spus că totul se întâmplă într-un an-jubileu, în care arhiepiscopul Argeșului va împlini 80 de ani de viață. Iar cariera acestuia ca preot a început la Cluj, la vârsta de 20 de ani.

Citește și Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul în mijlocul liceenilor de la Colegiul National Dinicu Golescu

Citește și Ziua Naţională a Lecturii, la Şcoala „Calinic Argeşeanul”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole