Web Analytics

Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul în mijlocul liceenilor de la Colegiul National Dinicu Golescu

de | 28.03.2024 18:39 | Actualitate, Home

Elevii Colegiul National „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel au primit, în data de 27 martie, vizita arhiepiscopului Calinic Argeșeanul. Această întâlnire, organizată la invitația directorului Maria-Magdalena Dorcioman, a prof. de religie George Olteanu și a preotului prof. Rafael Vintilă, a reprezentat o fuziune între spiritualitate, psihologie și cultură.

Profesorul Rafael Vintilă a evidențiat importanța spiritualității în practica psihologică, atrăgând atenția asupra procesului terapeutic de transformare emoțională în rândul adolescenților. Elevii, emoționați, au primit în dar cartea „Mai citește o dată”, un titlu ce deschide porțile către o lume a gândirii profunde și a analizei filosofice.

Omul interesat de religie nu poate ocoli astăzi psihologia, deoarece aceasta are ceva foarte important de spus despre trăirea religioasă. Psihologia umanistă nu trebuie confundată cu umanismul secular.

Psihologii umaniști respectă sentimentele și principiile religioase. Abraham Maslow și Carl Rogers, promotorii acestei orientări în psihologie, au atras atenția asupra dimensiunilor pozitive ale ființei umane și asupra modalităților prin care noi o putem dezvolta. Acestea au fost conceptele evidențiate în cadrul întâlnirii.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Iar a aparut acest trist Vintila ? Ce cauta in peisajul acela, nu imi dau seama ? Foarte trist si nepotrivita alegerea .

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *