ÎPS Calinic la căpătâiul lui Ioasaf: “fac rugăminte tuturor celor care au fost supărați, nedreptățiți, ofensați verbal sau în alte oarecare moduri, să fie iertat din toată inima creștinească și românească!”

de | 17.04.2020 19:28 | Actualitate

Ioasaf Boiciuc, fostul stareț al mânăstirii Cotmeana, va fi înmormântat, mâine, sâmbătă,18 aprilie, la ora 12,00, la mânăstirea Cotmeana. ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care anunță că va participa la slujba de înhumare, transmite următorul mesaj:
“Ierarhul are chemarea și obligația tipiconală, bisericească, de a participa la înmormântarea clericilor și a le citi Rugăciunea de Dezlegare a tuturor păcatelor săvârșite în viață. De la Arhiepiscopul Gherasim am primit poruncă să nu se săvârșească nicio înmormântare, cu deosebire a clericilor, de la care să lipsească Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și nici de data aceasta, nu voi lipsi. Domnul Dumnezeu, să ne ierte pe toți: vii și cei adormiți în bucuria chemării Domnului Dumnezeu! Iar pe Ioasaf Protosinghelul, fostul stareț, aproape 30 de ani, al Mânăstirii Cotmeana, să-l ierte Dumnezeu și să nu-l judece după faptele sale , și nici pe cei care, cu bună știință, îl provocau, știind că nu se poate stăpani, din cauza mai multor îmbolnăviri. L-am auzit hotărât, cu regrete mari, în dorința de a cere în public, iertare tuturor celor cu care a avut diferite conflicte pe parcursul vieții. Plecând subit din această viață, nu a reușit să mai facă acest gest creștinesc și responsabil. De aceea, în responsabilitatea  de arhiereu și arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, fac rugăminte tuturor celor care au fost supărați, nedreptățiți, ofensați verbal sau în alte oarecare moduri, să fie iertat din toată inima creștinească și românească! Subliniez că, atunci când a primit ascultarea de stareț la Cotmeana, Ioasaf era sănătos, dar multele greutăți întâmpinate, în cei aproape 30 de ani de muncă ctitoricească, a suferit numeroase îmbolnăviri! De aceea, rugămintea este ca să îndreptăm, către Domnul Dumnezeu, rugăciuni de iertare și ușurare la Judecata particulară și obștească”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

3 Comentarii

 1. Of Doamne! Atât de liniștitor cuvântul Părintelui Arhiepiscop! M-a uns la inimă!

 2. Mesaj pentru ,,Un credincios,, :
  ,, Religia – o frază de dânşii inventată
  Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
  Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
  Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?,, .

 3. Dumnezeu iarta neconditionat !