Web Analytics
scris joi, 07.12.2023

Ion Mînzînă, la raportul pe 2023 al primarului Cristian Gentea: „Ultima perioadă este cea mai benefică pentru Piteşti”

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești și prim-vicepreședintele PSD Argeș, și-a prezentat raportul de activitate din 2023, miercuri, 29 noiembrie, cu sala plină la primărie. „Din prima zi de mandat, fiecare pas pe care l-am făcut a fost ghidat de dorința de a face orașul nostru un loc în care fiecare cetățean să vrea să trăiască. Împreună am reușit să plantăm sămânța schimbării, încep să se vadă roadele…”, a transmis edilul.
Au fost prezentate realizările din acest an, investițiile din fonduri nerambursabile și de la bugetul local, proiectele aflate în curs de finalizare, evenimentele culturale, sportive și de brand ale Piteștiului. Bugetul municipiului Pitești, în 2023, a crescut cu 62% față de 2021. Veniturile din fonduri nerambursabile sunt cu 226% mai mari față de 2021; obiectivele de investiții – cu 109% mai mari față de 2021, iar serviciile pentru cetățeni au crescut cu 65% mai mult față de 2021. Una dintre realizări este că Filarmonica Pitești este prima filarmonică din România dotată cu panouri fotovoltaice, astfel consumul mediu anual de energie s-a diminuat cu 40%.

Ion Mînzînă, la raportul pe 2023 al primarului Cristian Gentea: „Ultima perioadă este cea mai benefică pentru Piteşti”

Alte realizări sunt extinderea transportului metropolitan (peste 250. 000 de beneficiari pe 16 linii urbane și 10 linii metropolitane); 40 de autobuze electrice și 20 de autobuze hibrid în circulație (fonduri nerambursabile); 40 de stații de încărcare lentă și 11 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice instalate; 69 de stații de așteptare călători instalate (fonduri nerambursabile); 10 stații de încărcare vehicule electrice, cu post de transformare, instalate în zona Bowling, str. Costache Negri; extinderea sistemului de management al traficului, sistem de monitorizare video – în derulare (PNRR); colectarea separată a deșeurilor pe 5 fracții (Trivale – 23 de platforme și 134 de containere îngropate funcționale, un utilaj automat de colectare și transport deșeuri; Găvana – 29 de platforme și 176 de containere îngropate, în derulare); finalizarea Bazinului Olimpic, omologat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pentru desfășurarea de competiții internaționale (fonduri nerambursabile și buget local) ș.a.m.d..
Printre directorii de instituții prezenți s-a aflat și Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și președintele PSD Argeș, care i-a mulțumit primarului pentru colaborarea foartă bună dintre cele două instituții.

„Avem minim zece investiții în derulare în municipiul Pitești. Majoritatea, deja finalizate, urmează ca toate procedurile să fie încheiate undeva la nivelul lunilor din primul trimestru al anului viitor. (…) Mi-a fost dat să văd cum s-a dezvoltat acest oraș de-a lungul timpului. Au fost perioade mai bune, mai rele, perioade de stagnare, perioade care n-au mulțumit pe toată lumea, dar parcă, totuși, ultima perioadă este cea mai benefică pentru municipiul Pitești și lucrul acesta se vede în proiectele pe care le derulați. A prins repede chestiunea aceasta la nivelul administrațiilor din județul Argeș, că singura noastră șansă este să mizăm pe ceea ce înseamnă proiecte europene, proiecte naționale, pentru că sumele pe care noi le avem la dispoziție la nivelul administrațiilor nu sunt suficiente pentru a dezvolta UAT-urile respective, în speță municipiul Pitești sau județul Argeș. Felicitările noastre pentru tot ceea ce s-a întreprins. Lucrul acesta ne va duce la ideea că anul 2024 va fi un an mult mai bun, pentru că este un an în care vom accesa noi proiecte, mai ales pe ADR-SUD Muntenia, unde, cu lipsă de modestie, vă spun că suntem pe locul 1. (…) Sunteți pe drumul cel bun. Sper într-o colaborare foarte bună și în viitor, pentru cetățenii acestui municipiu, cel mai important municipiu, reședință de județ, și pentru județul Argeș”, a spus în fața invitaților Ion Mînzînă.
M.S.

Citește și Prefectul, despre harababura de la paradă: „S-a aprobat un program care nu a fost respectat”

Citește și Sens unic la Pitești, pe Aleea Despot Vodă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...