Web Analytics
scris miercuri, 06.12.2023

Prefectul, despre harababura de la paradă: „S-a aprobat un program care nu a fost respectat”

Anunțată pentru ora 10.00, parada militară de 1 Decembrie a început la Pitești mai devreme cu o jumătate de oră. Practic, s-a terminat înainte de a începe… conform programului anunțat. Copii purtând steagul României în mâini și fulare tricolore, părinți și bunici pe jos și piteșteni în zeci de mașini se îndreptau, pe la 9.30, spre zona Cimitirului Eroilor din Pitești, acolo unde deja avusese loc ceremonia militară și religioasă cu ocazia Zilei Naționale a României. Când oamenii au ajuns, jandarmii tocmai strângeau gardurile despărțitoare, în timp ce câțiva militari se retrăgeau spre unitate, spre marea dezamăgire – mai ales a celor mici. Anunțul inițial, transmis mass media de Cancelaria Prefecturii Argeș, suna așa: „Vă informăm că în data de 1 Decembrie, de la ora 9.00, la Cimitirul Eroilor din Pitești va avea loc ceremonia militară și religioasă cu ocazia Zilei Naționale a României. Începând cu ora 10.00, pe Bulevardul Nicolae Dobrin se va desfășura parada militară și îi invităm pe argeșeni să sărbătorim împreună Marea Unire!”.

Prefectul, despre harababura de la paradă: „S-a aprobat un program care nu a fost respectat”

„Le-am trimis adresă scrisă, urmează să primesc un răspuns scris”

Motiv pentru care l-am întrebat pe prefectul Radu Perianu care a fost motivul sincopei, iar acesta ne-a spus: „Le-am trimis adresă scrisă, urmează să primesc un răspuns scris. Nu aș vrea să îmi dau cu părerea, fără să am ceva scris chiar de la cei implicați. Procedura de până acum a fost așa: Prefectura solicită organizarea evenimentului și aprobă programul. De restul, defilare și celelalte, se ocupă Garnizoana, pentru că nu avem noi, civilii, cum să le stabilim modul de manifestare. Ei bine, s-a aprobat un program care nu a fost respectat. Acela a fost programul, cel comunicat de noi. Singura modificare despre care știam a fost schimbarea locului de desfășurare a paradei. Nu ar fi trebuit să aibă nicio legătură una cu alta. Sau dacă se considera că încurcă, trebuia schimbat programul. Este vorba despre un document oficial, nu e vorba de mica înțelegere între mine și alții. E vorba despre manifestări legate de Ziua Națională!”, ne-a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Citește și Dosarul ursului din Argeş „salvat prin omorâre” a fost soluţionat cu „Autori Neidentificaţi”!

„Până la urmă, defilarea aia a avut loc doar pentru oamenii politici care au fost acolo”

Încercând să justifice defilarea militarilor, devansată față de programul oficial, locțiitorul comandantului Garnizoanei Pitești, col. Gabriel Chilău, a declarat presei că militarii nu aveau cum să petreacă jumătate de oră uitându-se unii la alții și mâncând sendvișuri, declarație cel puțin deplasată pe care prefectul o explică astfel: „Am văzut și eu răspunsul ăsta, pe care îl consider neinspirat, nu cred că dânsul gândește așa. Asta pentru că, până în momentul de față, eu nu am avut ce reproșa Garnizoanei, deși au fost implicați, cel puțin de când sunt eu prefect, în multe acțiuni de genul ăsta. Care, până acum, au ieșit foarte bine. Am văzut și eu justificarea, repet, o consider neinspirată, și atât. Aștept explicația scrisă, precizare importantă, zic eu. Până la urmă, defilarea aia a avut loc doar pentru oamenii politici care au fost acolo, deși nu se adresa doar lor. Ea se adresa tuturor celor care voiau să participe!”.

Citește și Rechizitoriu: Primarul Georgescu se angajase și la Dacia ca să ia salarii compensatorii

Citește și Curtea de Conturi: România, cele mai mari creșteri din UE la prețul energiei electrice

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *