Web Analytics

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, este convins: „CS Mioveni are şanse de promovare 99%, dacă ia 6 puncte în primele două meciuri acasă”

de | 2.04.2021 10:36 | Actualitate, Sport

# Felicitări pentru calificarea echipei de fotbal în play-off-ul Ligii secunde!
– Mulțumesc! Este meritul antrenorilor și a jucătorilor.
# Cum comentați această performanță?
– Cred că o mică contribuție a fost și presiunea pe care am pus-o, dar este meritul băncii tehnice, al lui Alexandru Pelici și al jucătorilor.
# Vă așteptați la această performanță?
– Nu știu dacă o așteptam, dar mi-o doream. Nu este totuși o performanță, pentru că și anul trecut am fost în play-off. Deci, repet, îmi doream această calificare foarte mult, pentru eforturile jucătorilor și ale tuturor celor care sunt în jurul echipei, ale micilor sponsori, ale Consiliului Local Mioveni, care au fost la înălțime. Își doreau totuși să fie și ei acolo, în frunte. Vom vedea! Eu am încredere în Pelici și vă spun că Pelici este un antrenor de promovare.

„Dacă jucătorii fac o surpriză frumoasă și echipa va fi în primele două, sponsorii și Consiliul Local nu îi lasă în drum”

# Există prime de obiectiv, prime pentru această calificare?
– Ei au avut ca și target calificarea în play-off. Mai departe, totul ține numai de ei. Automat că, dacă fac o surpriză frumoasă și vor fi în primele două, sponsorii și Consiliul Local nu îi lasă în drum. Și dacă vor fi pe locul trei sau patru și merg la baraj și le dă Dumnezeu noroc, iarăși, sponsorii și Consiliul Local nu îi lasă în drum. Sper ca din cele șase echipe din play-off să nu fim noi cei mai slabi!
# În eventualitatea în care nu vor prinde niciun loc de promovare sau de baraj…
– Este o întrebare la care nu pot eu să răspund. Trebuie să vorbesc cu membrii Consiliului Local, să vorbesc cu cei care cu un 15-20% îi susțin financiar. Dar pe euforia care a fost, pentru că nimeni nu mai credea că Mioveniul va fi în play-off, nu cred că ar fi mare supărare. Vreau să vă mai spun că am înțeles că noi jucăm joi, iar celelalte echipe joacă duminică și apoi peste o săptămână. E o mică supărare… E prea aproape… Să jucăm cu Craiova joi…

Citește și Un oraș, două stadioane! Piteștiul pregătește doua arene galactice pentru fotbal și atletism

Citește și Primarul Gentea lansează dezbaterea publică – Stadioane moderne din fonduri CNI, pentru fotbal și atletism, la Pitești

Citește și Voleibalistele de la CS Dacia Mioveni vor evolua la Constanța

„Mingea pe teren va face diferența, iar iscusința și abilitatea antrenorului vor duce primele două în Liga I și pe următoarele două la baraj”

# Ce șanse de promovare are în acest moment CS Mioveni?
– Având în vedere că în tur are trei meciuri acasă și primele două acasă, eu zic că are șanse de promovare 99%, dacă obține șase puncte în primele două meciuri acasă.
# Să înțelegem că fiecare meci va fi abordat la victorie?
– Toate vor fi abordate la victorie, atât acasă, cât și în deplasare. Am promisiunea lui Pelici și promisiunea conducerii clubului.
# Se vor mai face transferuri sau vor mai fi promovați jucători de la echipa a doua pentru a întări lotul actual pentru play-off?
– Din câte știu eu, nu se mai pot face transferuri, iar în privința unor promovări la echipa întâi numai antrenorul poate să știe sau conducerea clubului. Nu este asta treaba mea! Mă depășește acest aspect.
# Putem spune că există echipe favorite la promovare în acest play-off?
– Având în vedere că primele șase sunt cele mai bune echipe din Liga a doua la ora actuală, drept dovadă că au intrat în play-off, eu zic că fiecare echipă are șansa ei. Eu așa zic… Automat că, dacă tot ai intrat în play-off, te lupți la promovare. Nu cred că există vreo echipă în play-off de dragul de a fi acolo și care nu se gândește la promovare. Mingea pe teren va face diferența, iar iscusința și abilitatea antrenorului vor duce primele două în Liga I și pe următoarele două la baraj. Eu zic că cei mai importanți oameni la ora actuală sunt antrenorii și jucătorii.

„Bineînțeles că vom continua cu Pelici și dacă promovăm și dacă nu promovăm”

# Apropo de antrenor, continuați cu Pelici în Liga I, dacă se va reuși promovarea?
– Bineînțeles că da; și dacă promovăm și dacă nu promovăm. Eu zic că jucătorii de la Mioveni și în special cei care au venit anul trecut la noi sunt jucători serioși și doresc să se afirme, ca de altfel și jucătorii care erau în lot la data începerii campionatului. Sunt majoritatea tinerei și eu zic că orice tânăr vrea să acceadă mai departe, la Steaua, Barcelona sau Real Madrid. Eu zic că suntem pe un trend ascendent. Jucătorii își doresc afirmarea profesională.
# Un scurt mesaj către suporteri?
– Să fie mai liniștiți, să aibă încredere în echipă. Niciodată eu personal, ca om, ca primar, ca cetățean al orașului Mioveni, nu am vrut răul vreunui sport sau m-am opus vreodată performanței și afirmării profesionale a echipei sau a jucătorilor. Niciodată! Am văzut prin spațiul public că nu a vrut primarul, că de aia l-a schimbat primarul pe ălă. Păi, primarul nu are niciun atribut de a schimba, de a pune pe cineva… Că mă consultă, că mă informează, că mă întreabă, asta da, dar nu sunt eu cel care taie și spânzură.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii