Web Analytics

Interpelare a senatorului Bica pe subiectul Pădurii Trivale

de | 15.07.2021 12:58 | Actualitate, Politica si Administratie

Senator PNL de Argeș, Dănuț Bica s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, în privința declarării Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național.

Dănuț Bica: ”Parcul Trivale, care se numără printre cele mai frumoase și mai mari parcuri urbane din țară, a fost declarat monument al naturii în anul 1939. Pădurea Trivale se întinde pe o suprafață de 2.200 hectare, dintre care 1.171,3 hectare aparțin Parcului Trivale, și este formată din stejari termofili, a căror raritate, împreună cu diversitatea vegetației și însemnătatea fitogeografică, plasează rezervația forestieră Trivale în rândul pădurilor de importanță deosebită. Din acest considerent, în anul 1994 a fost declarată de Consiliul Județean Argeș rezervație forestieră de interes local.

Cu toate acestea, atât autoritățile administrației publice locale, cât și reprezentanții societății civile consideră că este imperios necesară obținerea de către Pădurea Trivale a statutului de arie naturală protejată de interes național, pentru a beneficia de un regim legislativ superior de conservare. În acest scop, a fost elaborată documentația necesară instituirii regimului de rezervație naturală pentru o suprafață de 432,3363 hectare din cadrul Pădurii Trivale, pe care Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești a înaintat-o în anul 2010 la Ministerul Mediului și Pădurilor, în vederea promovării prin hotărâre de guvern.

În prezent, zona propusă ca arie naturală protejată de interes național se confruntă cu amenințări majore la adresa biodiversității, respectiv cu tendința degradării ireversibile a capitalului natural, mai ales prin schimbarea destinației terenurilor.
Drept urmare a celor prezentate anterior, vă rog să-mi comunicați care este stadiul derulării procedurilor pentru obținerea de către Pădurea Trivale a statutului de rezervație naturală (arie naturală protejată de interes național), ce etape au fost parcurse până în prezent, care au fost cauzele întârzierilor și când estimați că se vor finaliza formalitățile legale și va fi adoptată hotărârea de guvern în acest sens. De asemenea, vă solicit să dispuneți toate măsurile care se impun pentru urgentarea încheierii acestor demersuri”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Creşterea economică nu vine de la sine. Măsurile adoptate de guvernarea liberală au fost printre cele mai bune din UE”

Citește și Investiţiile în infrastructura turistică a Argeşului care se vor finanţa prin PNRR, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole