Interpelare a senatorului Bica pe subiectul Pădurii Trivale

de | 15.07.2021 12:58 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Senator PNL de Argeș, Dănuț Bica s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, în privința declarării Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național.

Dănuț Bica: ”Parcul Trivale, care se numără printre cele mai frumoase și mai mari parcuri urbane din țară, a fost declarat monument al naturii în anul 1939. Pădurea Trivale se întinde pe o suprafață de 2.200 hectare, dintre care 1.171,3 hectare aparțin Parcului Trivale, și este formată din stejari termofili, a căror raritate, împreună cu diversitatea vegetației și însemnătatea fitogeografică, plasează rezervația forestieră Trivale în rândul pădurilor de importanță deosebită. Din acest considerent, în anul 1994 a fost declarată de Consiliul Județean Argeș rezervație forestieră de interes local.

Cu toate acestea, atât autoritățile administrației publice locale, cât și reprezentanții societății civile consideră că este imperios necesară obținerea de către Pădurea Trivale a statutului de arie naturală protejată de interes național, pentru a beneficia de un regim legislativ superior de conservare. În acest scop, a fost elaborată documentația necesară instituirii regimului de rezervație naturală pentru o suprafață de 432,3363 hectare din cadrul Pădurii Trivale, pe care Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești a înaintat-o în anul 2010 la Ministerul Mediului și Pădurilor, în vederea promovării prin hotărâre de guvern.

În prezent, zona propusă ca arie naturală protejată de interes național se confruntă cu amenințări majore la adresa biodiversității, respectiv cu tendința degradării ireversibile a capitalului natural, mai ales prin schimbarea destinației terenurilor.
Drept urmare a celor prezentate anterior, vă rog să-mi comunicați care este stadiul derulării procedurilor pentru obținerea de către Pădurea Trivale a statutului de rezervație naturală (arie naturală protejată de interes național), ce etape au fost parcurse până în prezent, care au fost cauzele întârzierilor și când estimați că se vor finaliza formalitățile legale și va fi adoptată hotărârea de guvern în acest sens. De asemenea, vă solicit să dispuneți toate măsurile care se impun pentru urgentarea încheierii acestor demersuri”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Creşterea economică nu vine de la sine. Măsurile adoptate de guvernarea liberală au fost printre cele mai bune din UE”

Citește și Investiţiile în infrastructura turistică a Argeşului care se vor finanţa prin PNRR, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

 

Acest articol este despre: danut bica,padurea trivale,pnl,pnl arges

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022
UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022

Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022. Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor...

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...