Web Analytics

Interceptări din Dosarul Pensionărilor. Doctoriţa Săndulescu a dat o decizie de pensionare în nici două minute

de | 7.08.2014 14:38 | Dezvăluiri

După cum se ştie, pe 12 iunie, Iulia Maria Mihai, Șefa Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din structura Casei Județene de Pensii si Asigurari Sociale Arges și doctoriţa Camelia Săndulescu au fost reținute pentru luare de mita în formă continuată, într-un dosar privind suspiciuni de prejudiciere gravă a bugetului asigurărilor sociale. În total, cele două ar fi luat mită de la peste 800 de persoane, potrivit procurorilor DNA.
Mita varia între 100 și 200 de lei de persoană, dar includea şi cafea sau… butoiaşe din lemn. Iar interceptările făcute de către procurorii DNA arată şi faptul că doctoriţa Săndulescu era în mai toate cazurile mai interesată de « atenţii » decât de examinarea medicală. Vă prezentăm mai jos câteva dintre interceptări.
Pe 13 februarie 2014, Camelia Săndulescu a dat o decizie de pensionare în nici două minute. La ora 11.13, în biroul ei a intrat pacientul Bidilă. Acesta i-a înmânat o bancnotă soţiei sale, care pune banii pe biroul medicului, care îi mulţumeşte. Studierea actelor a durat mai puţin de două minute. Totul fără a examina medical persoana.
Săndulescu: Mulţumesc! De unde sunteţi?
Bidilă: Din Slobozia!
Săndulescu: Da, din Slobozia! Acum sunteţi de-ai mei. Luaţi loc puţin! Bine. O să vă dea… Ne vedem la anul… Cred că pe 11 sau pe 12, să vedem, mă uit la calendar. Da? Să fiţi sănătos şi aşteptaţi în hol, da?
Bidilă: Da!
Săndulescu: Decizia. Încet, să vă lase cineva să staţi şi să intre Stăncilă!

«Dacă aveţi grupă, vă duceţi mai devreme la Casa de Pensii. Dacă aveţi grupă, dacă nu, noi vă dăm…»

Pe 23 ianuarie 2014, medicul a primit de la Mihai Zmeu bani şi un pachet de cafea. Apoi, între medic şi pacient are loc şi o discuţie amiabilă cu privire la vârsta acestuia şi vechimea în muncă, fără ca susnumitul să fie examinat medical.
Săndulescu: Da. Aşa te… aşa este legea. Mulţumesc! (în momentul în care bărbatul respectiv îi remite înscrisul având aspectul unei bancnote – n.r.). Luaţi loc. Dacă aveţi grupă, vă duceţi mai devreme la Casa de Pensii. Dacă aveţi grupă, dacă nu, noi vă dăm…
Zmeu: Păi, grupă am patru ani, dar…

Butioaş rustic din lemn  pe post de mită

Pe 21 ianuarie 2014, în cabinetul inculpatei Camelia Săndulescu, începând cu ora 11.11, a intrat un alt pacient, Eugen Oprescu, cu o sacoşă voluminoasă din care a scos un „butoiaş” cu capacitatea de 8 litri. Potrivit DNA, din această convorbire purtată în mediul ambiental rezultă cu certitudine că Săndulescu nu este interesată de examinarea medicală a lui Oprescu, ci este interesată mai mult de „butoiaşul” pe care susnumitul i l-a remis cu titlul de mită.
Săndulescu: Ce e, nene?
Oprescu: Ce v-am adus…
Săndulescu: Săndulescu: Lasă-l acolo, lasă-l acolo că-l deschide uşa, bre! Mi-ai adus butoiul opt? (râde – n.r.)
Oprescu: Da. Da.
Săndulescu: Să trăiţi?
Oprescu: Îmi luaţi şi mie dosarul?
Săndulescu: Îhî! Da’ eşti de la Coşeşti? De unde eşti?
Oprescu: Dârmăneşti!
Săndulescu: Dârmăneşti. Ia să vedem dacă a venit domnul Ianovschi. Ia deschide mata uşa. Gata, lasă că s-a închis, ia loc. Hai, că înseamnă că n-o fi venit. Ia loc acolo. Nu aici, în faţa mea. Ia loc acolo. Nu aici, în faţa mea. Să trăieşti, nenea, e ultima comisie?
Oprescu: Nu am fost…
Săndulescu: N-ai 65?
Oprescu: N-am.
Săndulescu: Te-a chemat la Bucureşti?
Oprescu: Da.
Săndulescu: Ai avut norocul acela? Şi ce le-ai spus, că eşti bolnav? Au văzut, nu? De câţi litri ai făcut nenea butoiaşul, de opt litri?
Oprescu: Cam aşa are.
Săndulescu: Să trăieşti.
Oprescu: Nu l-am măsurat.
Săndulescu: Îhî! Îl pun şi eu în balcon, d-acela. La mansardă, nu în balcon, frumos, aşa, unde am eu d-ăstea mai rustice.

Dintr-o altă convorbire înregistrată în mediul ambiental, Săndulescu îl sfătuieşte pe Florian Anghel să ia legătura cu un doctor pentru a-i reface diagnosticul, dar după ce a primit bani.
Săndulescu: La Bucureşti v-au pus un alt diagnostic, înţelegeţi?
Anghel: Ce or fi găsit ei pe acolo!
Săndulescu: Da, da’ să scrie şi dânsul ca ăştia!
Anghel: Ca ăştia de la Bucureşti!
Săndulescu: Că dacă nu scrie ca ei, atunci ne cheamă şi ne iau pensia de tot. Ştiţi, scrieţi dumneavoastră pe ceva că eu nu pot să scriu!
Anghel: Aşa!
Săndulescu: Ia scrieţi pe o copie, p-asta, a nu, aici, arătaţi-i ce e scris aici, pe biletul acesta. Da? Aşa, îi arătaţi lu’ domnu’ doctor. Da, aşa să scrie.

Potrivit DNA, Săndulescu a emis decizia fără ca Anghel să aibă la dosar diagnosticul stabilit în mod corect de medicul specialist.
Iustina Harco-Burcea, Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii