Institutul de Proiectări s-a vândut cu 1,2 milioane euro

de | 11.11.2010 16:57 | Politica si Administratie

# Noul proprietar este omul de afaceri Laurenţiu Mocanu de la Modec Center. Una din tranzacţiile financiare cele mai consistente din ultima vreme s-a finalizat recent şi are ca ţintă o clădire binecunoscută în Piteşti, de mari dimensiuni, situată în zona ultracentrală. Este vorba despre Institutul de Proiectări Argeş, pe care îl ştie toată lumea ca una dintre cele mai înalte clădiri din Piteşti. Nu s-a bătut deloc toba în legătură cu tratativele duse pentru preluarea acesteia, fapt care ne-a îngreunat mult misiunea de a afla amănuntele complete. Totuşi, am reuşit să desluşim în linii mari despre ce este vorba în această operaţiune economică spectaculoasă.
Institutul de Proiectări Argeş s-a privatizat în anul 1994, prin celebra metodă MEBO, astfel că grosul acţiunilor a intrat în posesia salariaţilor, în cea mai mare parte arhitecţi şi proiectanţi. Unii cu mai multe acţiuni, iar alţii cu mai puţine. Cert este că, undeva prin primăvara acestui an, posesorii acţiunilor au început să vândă, stimulaţi poate şi de greutăţile crizei economice, concretizate prin rezultate economice nesatisfăcătoare ale Institutului. Iar cumpărările s-au făcut treptat, până s-a ajuns la dobândirea majorităţii acţiunilor de către o societate de investiţii, al cărui nume n-am reuşit încă să-l aflăm, dar din care fac parte mai mulţi oameni cu bani, capabili să bage adânc mâna în buzunar pentru a obţine controlul asupra uneia dintre cele mai râvnite clădiri din Piteşti. Ştim cu siguranţă că din grupul de investitori face parte Laurenţiu Mocanu, patronul de la Modec, un om de afaceri pe cât de discret, pe atât de abil, mai ales în speculaţiile imobiliare, a cărui avere, constând în lichidităţi ori în imobile, este de ordinul milioanelor de euro. Iar prin oraş se vorbeşte că preţul total plătit pentru controlul asupra Institutului de Proiectări se ridică undeva la 1,2 milioane de euro.

Director de marketing este Vali Ţurlea, fiul adjunctului de la Finanţe

Noii patroni ai Institutului îşi pregătesc o echipă managerială din care face parte un alt personaj cunoscut în oraş, Valentin Ţurlea, nimeni altul decât fiul directorului adjunct de la Finanţe, Marin Ţurlea. La rândul său om de afaceri, Vali Ţurlea este de mai mulţi ani într-o relaţie strânsă cu Laurenţiu Mocanu, astfel că i s-a oferit un post de director, pe marketing, la IPJ. Surprins că am aflat informaţia, mai de voie, mai de nevoie, el ne-a dat câteva amănunte în ce priveşte strategia de viitor pentru Institut. Apreciind că acesta beneficiază de cea mai numeroasă şi profesionistă echipă de arhitecţi şi proiectanţi din judeţ, Vali Ţurlea spune că firma se va dezvolta pe această linie, ţinta fiind să devină cel mai mare operator de profil nu numai în judeţ, ci pe o zonă mult mai largă. Sunt prevăzute pachete de lucru pentru viitoare zone rezidenţiale, micro-cartiere de locuinţe, dar şi o participare la obiective de mari dimensiuni în întreaga ţară, fie că sunt finanţate public, fie din zona privată. Este gândită şi o schimbare la faţă, la modul propriu a IPJ, fiind prevăzută o parcare supraterană în apropiere, o refacere modernă a faţadei şi în interior, plus, dacă necesităţile financiare o vor impune, chiar adăugarea a două etaje suplimentare.

Noul sediu al Tribunalului, o oportunitate majoră pentru IPJ

Pe de altă parte, operaţiunea IPJ este pusă de unii în strânsă concordanţă cu construirea noului sediu al Tribunalului, care se ridică în imediata apropiere, chiar vizavi de IPJ, şi la care firma Conarg a lui Vali Vişoiu lucrează de zor. Nu este greu de intuit că după finalizarea Tribunalului, clădirea IPJ va deveni o ţintă foarte atractivă de închiriere a spaţiilor pentru lumea care are tangenţă cu justiţia. Şi ne referim aici în special la avocaţi, lichidatori judiciari, executori judecătoreşti etc, care vor dori să aibă cabinete cât mai aproape de Tribunal.
(Mihai BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...

5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri
5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri

Instalarea oricărui bec sau utilizarea oricărui șir de lumini poate avea partea sa de pericole. De la electricitate la incendiu, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare înainte de a decide pur și simplu să înlocuiți un bec. LED-urile sunt grozave...


Loading RSS Feed