Web Analytics

Inițiativa liberală ”Împădurirea masivă”, în atenția deputatului PSD, Aurel Bălășoiu

de | 13.04.2021 14:09 | Actualitate

 

Deputatul PSD, Aurel Bălășoiu s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor în privința inițiativei liberale din campania electorală ”Împăduriri masive – Plantarea a 220 milioane de puieți forestieri în perioada 2021-2024 – 650 milioane euro”.

Parlamentarul argeșean a spus: ”Un vechi proverb românesc spune: “Cel ce promite prea mult nu ia nimic în serios”. Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive. Vă rog domnule ministru să găsiți noi instrumente pentru a proteja pădurile României întrucât exploatările de păduri trebuie făcute în mod organizat și legal.

 

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

 

Problema climei este una cât se poate de serioasă iar cea mai eficientă măsură împotriva încălzirii climatice este plantarea de păduri. O soluție pentru împădurire ar fi și plantarea de perdele forestiere pe autostrada București – Pitești, București- Constanța, precum și pe cei 660 km de autostradă și 970 km de drum expres promiși de Partidul Național Liberal în campania electorală.

Trebuie să ne concentrăm pe două soluții: conservarea pădurilor – stoparea defrișării ilegale, a celor virgine, poziționate în zona de munte și de deal și campanii de împădurire – în zonele unde e un grad mic de împădurire în calea efectelor climatice, fiind vorba de un efort masiv de împădurire.

 

Citește și Alb-violeții Ionuţ Năstăsie şi Cephas Malele, în echipa etapei a 30-a din Liga I

 

În consecință vă adresez următoarele întrebări:

1.Având în vedere faptul că dumneavoastră ați fost propus pentru funcția de ministru din partea partidului Uniunea Democrată Maghiară din România, vă rog să-mi precizați dacă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are în plan promisiunea asumată în campania electorală de către Partidul Național Liberal privind ”Împăduriri masive – Plantarea a 220 milioane de puieți forestieri în perioada 2021-2024 – 650 milioane euro”?

2.Raportat la județul Argeș, vă rog să-mi prezentați strategia de împădurire și care este media suprafețelor de teren ce vor fi împădurite?”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii