Web Analytics
scris vineri, 18.08.2023

Inedit! Cincizeci de copii au cântat cu trupa Cargo, în Curtea de Argeş

Municipiul Curtea de Argeș și-a sărbătorit zilele între 10-15 august, cu artiști renumiți, parc de distracții și bucate pe alese. Pe 11 august au cântat și „Chitariștii de la Argeș”, copii talentați ai Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș. Pe scenă, 50 de copii, însoțiți de îndrumătorul lor, profesorul de muzică și religie Cristi Matei, au cântat „Andrii Popa”, „Râpa”, „Bieți Lampagii”, „Amintire cu haiduci” și alte piese care au captat atenția publicului.

Inedit! Cincizeci de copii au cântat cu trupa Cargo, în Curtea de Argeş

Cargo a încheiat noaptea memorabil! Trupa rock a revenit la Curtea de Argeș după o pauză de nouă ani. După un recital cu cele mai cunoscute piese și apaluze furtunoase, a urmat rândul melodiei „Dacă ploaia s-ar opri”, care a fost cântată de cei 50 de chitariști și de publicul numeros la unison! Chitariștii de la Argeș au mai cântat cu trupa Cargo pe 24 februarie anul acesta, pe scena de la Sala Palatului, când legendara piesă „Dacă ploaia s-ar opri” a împlinit 20 de ani, invitați chiar de cunoscuta trupă.

„Eu îi știam de câțiva ani pe băieți. Sunt minunați. Una este când îi vezi din public și te uiți la ei ca la Dumnezeu, alta e când stai cu ei de vorbă. Sunt minunați și ei iubesc copiii. Sunt ardeleni, sunt mai omenoși, mai cu suflet. De când l-am cunsocut pe Adi „Baciu” Igrișan, de atunci m-am apucat să cânt din nou”, ne-a povestit Cristi Matei. Copiii au primit autografe, au făcut poze cu membrii trupei Cargo și deja l-au întrebat pe profesor când vor mai cânta cu formația.
Pe chitariști îi puteți vedea, sâmbătă, 19 august, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, în deschiderea Festivalului „Cavalerul Negru”. Detalii, AICI. Cristi Matei vrea să îi ducă pe copii și la alt festival, „Sibiu Guitar Meeting”, pe 16 septembrie.

Citește și La Curtea de Argeș s-a încheiat Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”. Manifestarea – un regal al frumuseții și al tradițiilor

Profesorul Cristi Matei este primul chitarist din România cu atestat de Flamenco

Grupul „Chitariștii de la Argeș” a fost format în urmă cu 16 ani. În prezent sunt peste 70 de copii cu vârste între 7 și 18 ani, și din Curtea de Argeș, dar și din mediul rural. Cristi Matei este primul chitarist din România cu atestat de Flamenco, absolvent al Academiei de Chitară Flamenco din Florența, Italia, și, din 2007, activează ca profesor de chitară la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Este și profesor de religie la Liceul Tehnologic Auto din Curtea de Argeș, și profesor de muzică la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domnești. Mai are timp și să predea lecții de chitară și canto/muzică ușoară, iar doi dintre copiii pe care i-a pregătit au ajuns la Conservator.

Citește și Un absolvent de seminar din Curtea de Argeş este singurul chitarist cu atestat de flamenco din România

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *