Web Analytics

La Curtea de Argeș s-a încheiat Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”. Manifestarea – un regal al frumuseții și al tradițiilor

de | 21.07.2023 14:47 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Joi, 20 iulie,la Curtea de Argeș, s-a tras cortina peste cea de a XXXVII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”.  Cele șase zile de periplul artistic s-au încheiat chiar în Capitala regală a României, acolo unde, în 1975, s-a născut ideea acestui festival.

Citește și: Doi elevi din Pitești sunt vicecampioni naționali la șah

Sala Casei de Cultură „George Topârceanu”, acolo unde evenimentul a avut loc din cauza vremii nefavorabile, a fost neîncăpătoare. Artiștii din Turcia, Georgia, Macedonia de Nord, Serbia, Mureș și, desigur, din Argeș, au oferit tot ceea ce au avut mai bun, după cum suntem informați de către
Biroul de presă al Consiliului Județean.

În prezența parlamentarilor, a consilierilor județeni și locali, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a oferit, reprezentanților Primăriei Curtea de Argeș, partener al evenimentului din orașul Basarabilor, Trofeul „Carpați”.

Au fost șase zile de regal al frumuseții și al tradițiilor. Ne pregătim pentru anul viitor în care vă promitem că vom fi mai mari și mai frumoși. Am avut invitați cu precădere din zona balcanică, dar vom extinde zonele geografice pentru că vorbim deja de un festival cu istorie, a cărui inițiativă a început chiar de la Curtea de Argeș, în urmă cu foarte mulți ani, în 1975. Mulțumesc în numele Consiliului Județean și al președintelui Ion Mînzînă autorităților locale de la Curtea de Argeș pentru sprijinul acordat în organizarea acestui festival și nu numai, pentru că Primăria Curtea de Argeș și Consiliul Județean au fost parteneri în numeroase proiecte și vom menține această colaborare și pe viitor. Le mulțumesc în mod special acestor artiști minunați care au făcut un efort extraordinar și, în toate orașele în care au avut reprezentanții, au oferit un spectacol la cel mai înalt nivel, respectând statutul acestui Festival, unul dintre cele mai vechi din Europa” – a spus vicele Adrian Dumitru Bughiu, potrivit sursei ciate.

Bucuria vieții evidențiată de frumoșii dansatori ai Serbiei, impozanța unei culturi transcontinentale pusă în scenă de dansatorii turci, eleganța dansatorilor din Bulgaria și Macedonia de Nord și virtuozitatea și energia georgienilor au fost transmise și publicului, care s-a bucurat la intensitate maximă de momentele artistice. De subliniat și prestația ansamblurilor din țara noastră care au transpus, simbolistic, esența existenței noastre pe meleagurile pe care le-au reprezentat – a mai transmis CJ Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *